Wrapy - przepisy i pomysły:

Kuchnia meksykańska

Wrapy

wróć do Fast Food

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Kanapki w nietypowym kształcie, skomponowane z niecodziennych składników – tak właśnie na pierwszy rzut oka można postrzegać wrapy, czyli zwinięte w rulon i wypełnione farszem tortille, podzielone na mniejsze części. Są wyśmienitą przekąską między posiłkami, ale mogą też być podstawą szybkiego śniadania czy dania głównego. Wszystko zależy od waszego apetytu, a ten z pewnością wzrośnie, gdy sprawdzicie przepisy na wrapy w Kuchni Lidla.

Jak zrobić domowe wrapy z kurczakiem? Sprawdź nasz przepis!

Wrapy z tortilli mogą mieć różne nadzienie, tak więc spotkacie się z przepisem na wrapy z szynką, z tuńczykiem, z krewetkami itp. Jednak w polskiej kuchni najczęściej przyrządza się wrapy z kurczakiem. Kuchnia Lidla w swoich przepisach proponuje serwować wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami na śniadanie, podobnie jak kanapki. Jeśli wolicie, możecie je oczywiście podać również na ciepło, podgrzewając w piekarniku czy kuchence mikrofalowej. A wszystkim, którzy nigdy nie mieli okazji samodzielnie przygotować tego przysmaku, podpowiadamy, jak krok po kroku zrobić wrapy z kurczakiem. Wystarczy upiec kurczaka w ulubionej ziołowej przyprawie, ostudzić i pokroić w drobne paski, a następnie zająć się pozostałą częścią farszu. W tym celu na środku rozłożonej i wysmarowanej serkiem twarogowym tortilli układacie kawałki kurczaka, a także składniki uzupełniające nadzienie, np. paski papryki, mieszanki sałat itp. Na koniec pozostaje już tylko zawinąć placek w ciasny rulon i pokroić go na kilka części. Tym sposobem wasze wrapy z kurczakiem są gotowe!

Wegetariańskie wrapy

Wrapy możecie też przygotować w wersji wegetariańskiej, podając je z warzywami, np. sałatą, papryką, marchewką itp. Kuchnia Lidla proponuje, aby placek z tortilli zastąpić właśnie jednym z nich, a dokładniej sałatą rzymską. Sięgnijcie po przepis na wrapy z sałaty z tofu i przekonajcie się, jak oryginalną propozycją przekąski mogą być tortille z warzywami! Przy okazji warto też spróbować ruloników z truflową sałatką jajeczną, które stanowią ciekawą formę serwowania wrapów z jajkiem. Skuście się na bezmięsną postać wrapów i cieszcie się wyjątkową kompozycją smaków!

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!