Kuchnia polska - Owoce w syropie - przepisy i pomysły:

Kuchnia polska

Owoce w syropie

wróć do Przetwory

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Znakomity dodatek do ciast i deserów, a nawet rozgrzewających napojów takich jak herbata. Mowa oczywiście o owocach w syropie, które warto przyrządzić podczas sezonu letniego, aby móc z łatwością sięgać po nie w pozostałych porach roku. Owoce w syropie to prosty i szybki sposób na domową przekąskę i uzupełnienie wielu słodkich rarytasów. Sprawdźcie, jak radzi je przygotować Kuchnia Lidla.

Gruszki w syropie

Gruszki w syropie, często przyrządzane z goździkami i cynamonem, to jedna z obowiązkowych pozycji w domowej spiżarni, która bez wątpienia powinna znaleźć się na waszej liście przetworów na zimę. Jeśli więc poszukujecie sprawdzonego przepisu na gruszki w syropie, to wzorujcie się na recepturze Kuchni Lidla, dzięki której zamknięcie aromatu tych świeżych owoców w słoikach nie zajmie wam więcej niż 20 minut. Koniecznie sięgnijcie więc po przepis na gruszki w syropie i cieszcie się ich smakiem przez cały rok!

Popularne przepisy na owoce w syropie

Syrop warto przygotować również z innych owoców. W takim zestawieniu sprawdzą się zarówno polskie sezonowe owoce, takie jak truskawki czy śliwki, jak i cytrusy. Przekonajcie się, jak pyszne są cytryny albo pomarańcze w syropie, zwłaszcza kiedy dodane do herbaty rozgrzewają podczas chłodniejszych dni. W przypadku tak aromatycznych owoców jak pomarańcze do przygotowania syropu można też wykorzystać ich skórkę. Spójrzcie na przepisy Kuchni Lidla i wybierzcie owoce, których smak chcielibyście zachować w słoiczku z syropem.

Radzimy wypróbować wszystkie przepisy, bo każdy z nich jest propozycją wykorzystania innych owoców i dodatków, które decydują o walorach smakowych.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!