Kuchnia polska - Zupa krem z białych warzyw - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Zupa krem z białych warzyw z krakersami z orzechów
Krem z białych warzyw zawsze zachwyca delikatnością smaku! Ten według przepisu Kingi dodatkowo nabiera charakteru dzięki oryginalnemu dodatkowi – domowym krakersom z orzechów.
Kalafiorowa zupa krem
Zupa na dziś? Krem z kalafiora! Przygotujesz go w prosty sposób i to zaledwie w 30 minut!
Sprawdzone przepisy na krem z białych warzyw
Krem z białych warzyw to doskonała propozycja jesiennego rozgrzewającego obiadu. Zupę w postaci kremu, w szczególności z białych warzyw, dobrze jest doprawić orientalnymi przyprawami. Przepis na taką właśnie zupę znajdziecie wśród propozycji Kuchni Lidla! Karol Okrasa podpowie Wam, jak nadać zupie z białych warzyw z pulpetami prawdziwie azjatycki akcent. A to wszystko za sprawą kilku aromatycznych przypraw, takich jak imbir, kolendra czy kmin rzymski. Doskonałym sposobem na urozmaicenie zupy kremu z białych warzyw jest podanie jej z migdałami, dodanymi w postaci prażonych na patelni płatków. To jednak tylko niektóre z możliwości. Jeśli więc potrzebujecie większej dawki inspiracji, to koniecznie sięgnijcie po przepisy Kuchni Lidla na zupę krem z białych warzyw z:
- kalafiorem: kremowa zupa z kalafiora
- chrzanem: zupa chrzanowa
- indykiem: krem z gotowanym indykiem
- porami i ziemniakami:
Zupa krem z białych warzyw – jakie warzywa?
W składzie zupy kremu z białych warzyw znajdziecie najczęściej seler, por, korzeń pietruszki, cebulę, kalafior, kalarepę, a czasem nawet białe szparagi. Tak naprawdę w grę wchodzą dosłownie wszystkie warzywa, które charakteryzują się białym zabarwieniem. Wyjątkiem jest nieco żółtawy po obraniu ziemniak, dodawany do tego typu zup w celu zagęszczenia konsystencji dania. Jego dodatek nie wpływa jednak znacząco na kolor całości, bo zwykle jest w mniejszości. Oczywiście, nic nie stoi na przeszkodzie, aby do gotowej już zupy kremu z białych warzyw dodać kilka kolorowych akcentów, np. w postaci salsy paprykowej czy natki pietruszki. Wybór należy do Was!