Typ dania (str. 9) - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Zielona zupa z bekonem
Zupa z brokułami, szpinakiem i zielonym groszkiem to porcja zielonych warzyw okraszona chrupiącym boczkiem. Prosty i szybki pomysł na lunch.
Farinata z cukinią i włoskimi wędlinami
Klasyczny placek z ciecierzycy w stylu kuchni włoskiej, czyli farinata! Podana z cukinią, parmeńską szynką i salami będzie idealną przekąską na każde spotkanie ze znajomymi lub rodziną.
Jambalaya z kurczakiem, kiełbasą i krewetkami
Aromatyczny, lekko ostry gulasz inspirowany kuchnią południa Stanów Zjednoczonych. To pełne smaku danie z pewnością zaskoczy całą rodzinę!
Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
Delikatne mięso z piersi kurczaka smakuje doskonale w świeżym połączeniu z cytrynowo-czosnkowym ryżem i zielonymi warzywami. Grilluj składniki, łącz wiosenne smaki i stwórz bowl idealny na lekki obiad!
Krupnik z pomidorami
Klasyczny krupnik na żeberkach w nowej odsłonie – z dodatkiem pomidorów! Dzięki nim zyskuje bardziej wyrazisty, przyjemnie kwaskowy smak. Wypróbuj ten wyjątkowy przepis i zaskocz bliskich!
Gryczane kaszotto z marchewką, nerkowcami i pieczarkami
Doskonały pomysł na obiad, brunch lub kolację: kaszotto gryczane z pożywnymi i smacznymi dodatkami. Wypróbuj ten przepis i odkryj smak kaszy na nowo!
Faszerowane jajka jak kurczaczki
Proste w wykonaniu faszerowane jajka, które swoim wyglądem przypominają kurczaczki. Z pewnością zachwycą nie tylko dzieci i staną się piękną ozdobą wielkanocnego stołu.
Tatar z buraków z żółtkiem z mango
Lubisz eksperymentować ze smakiem i próbować nowych, wegańskich potraw? Jeśli tak, koniecznie przygotuj ten tatar z buraków z żółtkiem z mango! Z pewnością będzie świetnym urozmaiceniem wielkanocnego stołu.
Pieczony łosoś z komosą ryżową i świeżymi warzywami
Kolorowo, pożywnie i smacznie – te wszystkie cechy łączy w sobie bowl przygotowany przez Kingę i jej gościnię. Zobacz, jak łatwo możesz go przygotować w swojej kuchni!
Naleśniki w sosie piwnym
Nieco mniej słodka odmiana słynnych naleśników crêpes suzette. Niezwykle aromatyczny sos z wykorzystaniem piwa APA, jabłka i miodu z pewnością trafi w niejedne gusta!
Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
Królowa świątecznego stołu, czyli klasyczna sałatka jarzynowa, dzięki Kindze zyskuje nowe oblicze smakowe. Z wyrazistymi kaparami i świeżą rzeżuchą smakuje absolutnie wyjątkowo – tak, że goście z pewnością poproszą o przepis!
Roślinny tort marchewkowy
Puszysty i pyszny tort marchewkowy z dodatkiem orzechów włoskich, przełożony kremem kokosowym to idealny deser dla każdego, zwłaszcza wegan!