Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- piekarnik rozgrzany do temp. 200°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Przygotuj wcześniej:
Bulion podgrzej tak, aby w momencie użycia był ciepły.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PESTO
Do pojemnika miksującego dodajemy parmezan i rozdrabniamy go, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 10. Do sera dodajemy pozostałe składniki i całość blendujemy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 15 sekund / obroty 8. Gotowe pesto przekładamy do słoika.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CHRUPIĄCE ZIEMNIACZKI
Ziemniaki kroimy w ćwiartki, przekładamy do pojemnika miksującego, siekamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 4 sekundy / obroty 6, i zgarniamy na dno naczynia. Następnie do warzyw dodajemy oliwę i sól i wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ziemniaczki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C.
KROK 3: ROZDRABNIAMY SZALOTKĘ I CZOSNEK
Szalotkę kroimy w ćwiartki i przekładamy ją wraz z ząbkami czosnku do pojemnika miksującego. Warzywa rozdrabniamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 7, i zgarniamy je na dno naczynia.
KROK 4: PODSMAŻAMY SZALOTKĘ I CZOSNEK
Do rozdrobnionych warzyw dodajemy oliwę i masło i podsmażamy je, bez miarki w pokrywie, używając programu przypiekanie / temperatura 130°C / czas 2 minuty / obroty 1. Ziemniaki kroimy w kostkę o boku ok. 2 cm i dodajemy je do podsmażonych składników. Całość ponownie smażymy, bez miarki w pokrywie, wykorzystując program przypiekanie / temperatura 120°C / czas 1 minuta / obroty 1.
KROK 5: GOTUJEMY ZUPĘ
Do podsmażonych warzyw wlewamy ciepły bulion i gotujemy zupę, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / czas 20 minut / obroty w lewo. Pod koniec gotowania przez otwór w pokrywie do zupy dodajemy chrzan.
KROK 6: ZABIELAMY I BLENDUJEMY ZUPĘ
Do gotowej zupy wlewamy śmietankę, doprawiamy całość solą i pieprzem i miksujemy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 20 sekund / obroty 7.
KROK 7: PODAJEMY ZUPĘ
Zupę przelewamy do misek i dekorujemy pesto oraz chrupiącymi ziemniaczkami.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa krem z rukoli i kalafiora
Delikatny smak kremowej zupy z kalafiora warto wzmocnić dodatkiem w postaci pikantnych liści rukoli.
Kremowa zupa z porów z wędzonym łososiem, twarogiem i oliwą z lubczykiem
Lekki warzywny krem podany z rybą, delikatnym serem i dodatkiem suszonych pomidorów. Prosty sposób na wykwintną zupę.
Zupa porowo-ziemniaczana
Pyszna zupa krem z ziemniaków i pora z pesto paprykowym i serem wędzonym – wypróbuj!
Zupa z zielonych warzyw
Wiosna w kuchni zaczyna się od zielonych warzyw! Przygotuj z nich prostą, lekką zupę Kingi i zacznij sezon od porcji naturalnej witalności.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledzie po kaszubsku
- Domek z piernika
- Pierniki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Sernik krakowski
- Świąteczne pierniczki
- Przekąski sylwestrowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba po japońsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Uszka z grzybami
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Błyskawiczne pierniczki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)