
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tarkę o drobnych oczkach
KROK 1: Kroimy i podsmażamy warzywa
Seler i ziemniaki kroimy w talarki, cebulę w drobną kostkę a marchewkę w julienne. Pokrojone warzywa podsmażamy w rondelku na rozgrzanej oliwie przez ok. 3-5 minut.
Gdy cebula się zeszkli, dodajemy czosnek pokrojony w plasterki i smażymy przez kolejną minutę.
KROK 2: Gotujemy zupę
Podsmażone warzywa zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 10 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
KROK 3: Dodajemy resztę warzyw
Dodajemy cukinię pokrojoną w słupki, zielony groszek i grubo posiekany groszek cukrowy. Pietruszkę i bazylię siekamy, dodajemy do zupy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 4: Podajemy zupę
Zupę podajemy z kleksem jogurtu i porcją pesto. Z wierzchu posypujemy parmezanem startym na tarce o drobnych oczkach i skrapiamy oliwą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pierniki
- Mini burgery
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Domek z piernika
- Ciasto marchewkowe
- Makowiec japoński
- Burek ze szpinakiem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Jajka na miękko
- Nuggetsy z kurczaka
- Kutia
- Ryba z piekarnika
- Pieczona ryba po grecku
- Krokiety z mięsem
- Przekąski sylwestrowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
2007 dni temu
przepyszna :) polecam!
Odpowiedz