zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • tarkę o drobnych oczkach

KROK 1: Kroimy i podsmażamy warzywa

Seler i ziemniaki kroimy w talarki, cebulę w drobną kostkę a marchewkę w julienne. Pokrojone warzywa podsmażamy w rondelku na rozgrzanej oliwie przez ok. 3-5 minut.

Gdy cebula się zeszkli, dodajemy czosnek pokrojony w plasterki i smażymy przez kolejną minutę.

KROK 2: Gotujemy zupę

Podsmażone warzywa zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 10 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

KROK 3: Dodajemy resztę warzyw

Dodajemy cukinię pokrojoną w słupki, zielony groszek i grubo posiekany groszek cukrowy. Pietruszkę i bazylię siekamy, dodajemy do zupy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

KROK 4: Podajemy zupę

Zupę podajemy z kleksem jogurtu i porcją pesto. Z wierzchu posypujemy parmezanem startym na tarce o drobnych oczkach i skrapiamy oliwą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram