
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
- praskę do czosnku
Przygotuj wcześniej:
Wodę zagotuj, aby w momencie użycia była gorąca. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i lekko wystudź.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki (poza wodą) dodajemy do miseczki i dokładnie mieszamy. Następnie do sosu dolewamy gorącej wody, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję.
KROK 2: KROIMY SKŁADNIKI
Czerwoną kapustę szatkujemy, a ogórek, paprykę i marchewkę kroimy w cienkie słupki (julienne). Orzeszki ziemne delikatnie siekamy.
KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Ugotowany makaron ryżowy i wszystkie warzywa układamy w misce. Następnie całość polewamy sosem orzechowym i posypujemy orzeszkami i kolendrą. Sałatkę mieszamy bezpośrednio przed podaniem.
Zobacz podobne
przepisy
Cytrusowa sałatka z krewetek i awokado – poznaj najlepszy przepis
Szukasz czegoś lekkiego i orzeźwiającego? Przygotuj cytrusową sałatkę z krewetkami. Jest idealna na kolację we dwoje.

Chachumbar – indyjska sałatka z pomidorów i ogórków
Świeże warzywa pokrojone w kostkę i wymieszane z aromatycznym dressingiem na bazie kuminu rzymskiego oraz kolendry.

Sałatka z makaronu soba
Sałatka z makaronu soba to pyszne danie w stylu azjatyckim, które przygotujesz w swojej kuchni w zaledwie 20 minut. Wypróbuj ten przepis i odkryj smaki Azji razem z Kuchnią Lidla!

Lekka sałatka z makaronem konjac i warzywami
Lekka sałatka z niskokalorycznym makaronem i zielonymi warzywami to idealny pomysł na wiosenny posiłek, który dzięki dodatkowi sosu w azjatyckim stylu nabierze wyjątkowego charakteru. Sprawdź, jakie to pyszne!


Zobacz przepisy
na święta
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
- Mazurek z kremem pistacjowym
- Mazurek kajmakowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Limonkowa babka majonezowa
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Makowiec drożdżowy
- Babka marmurkowa
- Kotlety jajeczne
- Sernik bez spodu
- Tradycyjny żurek na zakwasie
- Zupa chrzanowa
- Babka wielkanocna
- Murzin wielkanocny
- Babka gotowana waniliowo-czekoladowa
- Ciasto szpinakowe à la jajka sadzone
- Karmelowy sernik z rosą
- Babka bananowa
- Jajka faszerowane pieczarkami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)