Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
- praskę do czosnku
Przygotuj wcześniej:
Wodę zagotuj, aby w momencie użycia była gorąca. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i lekko wystudź.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki (poza wodą) dodajemy do miseczki i dokładnie mieszamy. Następnie do sosu dolewamy gorącej wody, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję.
KROK 2: KROIMY SKŁADNIKI
Czerwoną kapustę szatkujemy, a ogórek, paprykę i marchewkę kroimy w cienkie słupki (julienne). Orzeszki ziemne delikatnie siekamy.
KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ
Ugotowany makaron ryżowy i wszystkie warzywa układamy w misce. Następnie całość polewamy sosem orzechowym i posypujemy orzeszkami i kolendrą. Sałatkę mieszamy bezpośrednio przed podaniem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sernik pistacjowy
- Ryba po japońsku
- Burek ze szpinakiem
- Jajka na miękko
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Nuggetsy z kurczaka
- Śledź w oleju
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Łazanki
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Spaghetti carbonara
- Golonka pieczona po bawarsku
- Mini burgery
- Makowiec japoński
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)