zobacz film Spring rolls salad

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę o drobnych oczkach
  • praskę do czosnku

Przygotuj wcześniej:

Wodę zagotuj, aby w momencie użycia była gorąca. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i lekko wystudź.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki (poza wodą) dodajemy do miseczki i dokładnie mieszamy. Następnie do sosu dolewamy gorącej wody, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję.

KROK 2: KROIMY SKŁADNIKI

Czerwoną kapustę szatkujemy, a ogórek, paprykę i marchewkę kroimy w cienkie słupki (julienne). Orzeszki ziemne delikatnie siekamy.

KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ

Ugotowany makaron ryżowy i wszystkie warzywa układamy w misce. Następnie całość polewamy sosem orzechowym i posypujemy orzeszkami i kolendrą. Sałatkę mieszamy bezpośrednio przed podaniem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!