
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY MOKRE SKŁADNIKI
Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt naturalny i ekstrakt z wanilii i mieszamy.
KROK 2: DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI
Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia (najlepiej przesiane przez sitko). Delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
KROK 3: SMAŻYMY PLACUSZKI
Patelnię smarujemy olejem i nakładamy na nią placuszki za pomocą łyżki. Smażymy około 2 minut z każdej strony.
KROK 4: DEKORUJEMY PLACUSZKI
Gotowe placuszki dekorujemy przecierem wiśniowo-jabłkowym.
WSKAZÓWKA: Placuszki możemy podawać ze świeżymi owocami, np. borówkami, truskawkami lub wiśniami.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Spaghetti carbonara
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Kotlet pożarski – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mus truskawkowy
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)