Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY MOKRE SKŁADNIKI
Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt naturalny i ekstrakt z wanilii i mieszamy.
KROK 2: DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI
Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia (najlepiej przesiane przez sitko). Delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
KROK 3: SMAŻYMY PLACUSZKI
Patelnię smarujemy olejem i nakładamy na nią placuszki za pomocą łyżki. Smażymy około 2 minut z każdej strony.
KROK 4: DEKORUJEMY PLACUSZKI
Gotowe placuszki dekorujemy przecierem wiśniowo-jabłkowym.
WSKAZÓWKA: Placuszki możemy podawać ze świeżymi owocami, np. borówkami, truskawkami lub wiśniami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto na pierogi
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Śledzie po kaszubsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Kutia
- Krokiety z mięsem
- Ryba z piekarnika
- Makowiec japoński
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Makówki śląskie
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledź w oleju
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)