Placuszki jogurtowe z musem wiśniowo-jabłkowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: ŁĄCZYMY MOKRE SKŁADNIKI

Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt naturalny i ekstrakt z wanilii i mieszamy.

KROK 2: DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI

Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia (najlepiej przesiane przez sitko). Delikatnie mieszamy do połączenia się składników.

KROK 3: SMAŻYMY PLACUSZKI

Patelnię smarujemy olejem i nakładamy na nią placuszki za pomocą łyżki. Smażymy około 2 minut z każdej strony.

KROK 4: DEKORUJEMY PLACUSZKI

Gotowe placuszki dekorujemy przecierem wiśniowo-jabłkowym.

WSKAZÓWKA: Placuszki możemy podawać ze świeżymi owocami, np. borówkami, truskawkami lub wiśniami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!