
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- trzepaczkę
- chochlę
- patelnię z nieprzywierającą powłoką
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Jajka roztrzepujemy w misce. Dodajemy przecier bananowy, mąkę i jogurt. Ciasto bardzo dokładnie mieszamy.
KROK 2: SMAŻYMY PLACUSZKI
Ciasto nabieramy chochlą i przekładamy na mocno rozgrzaną patelnię z nieprzywierającą powłoką. Każdy placuszek smażymy na złoty kolor z obu stron.
Zobacz podobne
przepisy
Placuszki na sposób meksykański
Odkryj Meksyk w swojej kuchni i przygotuj drożdżowe placuszki kukurydziano-bananowe z sosem czekoladowym.

Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
Oryginalny pomysł na lekki obiad dla całej rodziny – smakowite placuszki z cukinii z kawałkami podsmażanego boczku.

Placuszki ziemniaczane z makrelą wędzoną
Placki z ziemniaków inaczej niż myślisz. Po pierwsze, z gotowanych ziemniaków, po drugie, z makrelą, po trzecie... Spróbuj!


Placuszki z kurczaka i szynki
To jedno z tych dań, które lubią dzieci. Sprawia to delikatne mięso z kurczaka oraz pyszny sos z dodatkiem pistacji.

Komentarze (1)
82 dni temu
Wychodzą glutowate.
odpowiedz