Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Żółtka oddziel od białek.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY JABŁKA
Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Następnie przekładamy je do pojemnika mieszającego i rozdrabniamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 4. Rozdrobnione jabłka przekładamy do miski i skrapiamy sokiem z cytryny.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ Z MAŚLANKĄ
Do czystego pojemnika mieszającego przesiewamy mąkę wymieszaną z sodą i cukrem. Dodajemy też sól, maślankę i żółtka. Całość mieszamy za pomocą programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 20 sekund / obroty 5. Gotową masę przekładamy do miski.
KROK 3: UBIJAMY BIAŁKA
Białka ubijamy w pojemniku mieszającym z założoną końcówką do mieszania (tzw. motylkiem), używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 3 minuty / obroty 4.
KROK 4: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI CIASTA
Ubite białka dodajemy do pozostałej masy i delikatnie mieszamy. Następnie ciasto łączymy z rozdrobnionymi jajkami.
KROK 5: SMAŻYMY I PODAJEMY RACUCHY
Racuchy smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, po 2-3 minuty z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru, i podajemy oprószone cukrem pudrem.
Zobacz podobne
przepisy
Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
Szukasz pomysłu na sycące śniadanie? Wypróbuj przepis na doskonałe racuchy ze szpinakiem i serem kozim!
Racuchy z bananami
Idealne na śniadanie, obiad lub deser! Dla dorosłych i dzieci – racuchy z bananami!
Drożdżowe racuchy z rabarbarem
Szukasz ciekawego pomysłu na śniadanie? Zamień owsiankę i kanapki na pyszne racuchy z rabarbarem! Koniecznie wypróbuj przepis Pawła!
Racuchy bez drożdży ze śliwkami
Pyszne i rumiane racuchy bez wyrastania! Wypróbuj ten prosty przepis i przygotuj puszyste placuszki z dodatkiem śliwek.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wegańska ryba po grecku
- Ciasto na pierogi
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba po japońsku
- Śledzie po kaszubsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Kutia
- Wigilijny makowiec
- Kompot z suszu z cytryną
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Świąteczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
299 dni temu
Przepis nie jest zbyt dobry. 3 Łużki cukru pudru? 3 jabłka? O wiele za mało. Nie ma też napisane jak pokroić jabłka lub czy je zmiksować. Maślanka naturalna? Wybrałabym jabłkową...Tyle ciasta i wszystko na marne.
odpowiedz