Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- sitko o drobnych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Do pojemnika miksującego wbijamy jajko i wsypujemy cukier. Całość ucieramy na puszystą masę – wybieramy program gotowanie wg własnych ustawień / czas 6 minut / obroty 4. Następnie do pojemnika miksującego dodajemy pozostałe składniki i wybieramy program ugniatanie / ciasto płynne / czas 2 minuty.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY ŚLIWKI
Śliwki dokładnie myjemy, pozbawiamy pestek i kroimy według uznania w plastry lub w kostkę.
KROK 3: SMAŻYMY RACUCHY
Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Ciasto na racuchy wylewamy na patelnię dość dużą łyżką i na surowym cieście układamy śliwki. Racuchy smażymy z obu stron na złoty kolor.
KROK 4: PODAJEMY RACUCHY
Gotowe racuchy podajemy ciepłe, oprószone cukrem pudrem lub z innymi ulubionymi dodatkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Krokiety z mięsem
- Ryba z piekarnika
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Boczek pieczony
- Burek ze szpinakiem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sernik pistacjowy
- Ryba po japońsku
- Klasyczna sałatka grecka
- Jajka na miękko
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Mini burgery
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Śledzie po kaszubsku
- Przekąski sylwestrowe
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pierniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)