Racuchy bez drożdży ze śliwkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart
  • sitko o drobnych oczkach

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Do pojemnika miksującego wbijamy jajko i wsypujemy cukier. Całość ucieramy na puszystą masę – wybieramy program gotowanie wg własnych ustawień / czas 6 minut / obroty 4. Następnie do pojemnika miksującego dodajemy pozostałe składniki i wybieramy program ugniatanie / ciasto płynne / czas 2 minuty.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY ŚLIWKI

Śliwki dokładnie myjemy, pozbawiamy pestek i kroimy według uznania w plastry lub w kostkę.

KROK 3: SMAŻYMY RACUCHY

Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Ciasto na racuchy wylewamy na patelnię dość dużą łyżką i na surowym cieście układamy śliwki. Racuchy smażymy z obu stron na złoty kolor.

KROK 4: PODAJEMY RACUCHY

Gotowe racuchy podajemy ciepłe, oprószone cukrem pudrem lub z innymi ulubionymi dodatkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!