Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- 2 szklanki lub pucharki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY MLECZKO KOKOSOWE Z TAPIOKĄ
Mleczko kokosowe przelewamy do garnka i zagotowujemy. Następnie dosypujemy tapiokę i nasiona chia, dodajemy syrop z agawy i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, ok. 20 minut. Tapioka będzie gotowa, gdy kuleczki staną się przezroczyste. Gotowy pudding przekładamy do szklanek lub pucharków i odstawiamy do wystygnięcia.
KROK 2: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Na mleczko kokosowe z tapioką i chią nakładamy przecier z guawy.
WSKAZÓWKA: Na wierzch puddingu możesz dodać pokrojone na kawałki świeże owoce, np. pomarańczę i ananas.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Łazanki
- Śledź w oleju
- Spaghetti carbonara
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Kutia
- Nuggetsy z kurczaka
- Domek z piernika
- Krokiety z mięsem
- Ciasto marchewkowe
- Sernik pistacjowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Świąteczne pierniczki
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Guacamole
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Przekąski sylwestrowe
- Sałatka gyros
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)