Pudding z tapioką i przecierem z guawy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • 2 szklanki lub pucharki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: GOTUJEMY MLECZKO KOKOSOWE Z TAPIOKĄ

Mleczko kokosowe przelewamy do garnka i zagotowujemy. Następnie dosypujemy tapiokę i nasiona chia, dodajemy syrop z agawy i gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, ok. 20 minut. Tapioka będzie gotowa, gdy kuleczki staną się przezroczyste. Gotowy pudding przekładamy do szklanek lub pucharków i odstawiamy do wystygnięcia.

KROK 2: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI

Na mleczko kokosowe z tapioką i chią nakładamy przecier z guawy.

WSKAZÓWKA: Na wierzch puddingu możesz dodać pokrojone na kawałki świeże owoce, np. pomarańczę i ananas.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!