Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender ręczny
- sito
Krok 1: GOTUJEMY KASZĘ Z DODATKAMI
Surową kaszę jaglaną prażymy w rondelku ok. 3-4 minut. Gdy wydzieli orzechowy zapach, przelewamy ją wrzątkiem na sicie i ponownie umieszczamy w rondelku.
Dodajemy mleczko kokosowe, przekrojoną wzdłuż laskę wanilii i sól. Całość gotujemy na małym ogniu i pod przykryciem ok. 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2: BLENDUJEMY KASZĘ
Pod koniec gotowania usuwamy z rondelka laskę wanilii. Ugotowaną kaszę przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy dojrzały banan i blendujemy całość na gładką masę.
Jeżeli budyń jest za gęsty, rozcieńczamy go odrobiną mleczka kokosowego lub wody.
Krok 3: PODAJEMY BUDYŃ
Budyń przekładamy do miseczek, dekorujemy miąższem marakui i listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Budyń migdałowy z chia
Przygotuj wegański budyń z dodatkiem domowej konfitury porzeczkowej!
Budyń waniliowo-migdałowy
Budyń to deser, który uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli! A Paweł Małecki zdradza przepis na budyń waniliowo-migdałowy z owocową konfiturą!
Francuskie ptysie czekoladowo-truskawkowe
Elegancki deser, inspirowany kuchnią francuską. Chrupiące ciastko z aksamitnym truskawkowym musem!
Walentynkowy budyń czekoladowy
Tradycyjny deser w eleganckim wydaniu. Cudowny zapach czekolady i niepowtarzalny, intensywny smak podbija serca!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Piernik staropolski
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Miodownik z kremem z kaszy manny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2273 dni temu
Puszka mleczka o jakiej pojemności?
odpowiedz
2271 dni temu
400 ml