Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender ręczny
- sito
Krok 1: GOTUJEMY KASZĘ Z DODATKAMI
Surową kaszę jaglaną prażymy w rondelku ok. 3-4 minut. Gdy wydzieli orzechowy zapach, przelewamy ją wrzątkiem na sicie i ponownie umieszczamy w rondelku.
Dodajemy mleczko kokosowe, przekrojoną wzdłuż laskę wanilii i sól. Całość gotujemy na małym ogniu i pod przykryciem ok. 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2: BLENDUJEMY KASZĘ
Pod koniec gotowania usuwamy z rondelka laskę wanilii. Ugotowaną kaszę przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy dojrzały banan i blendujemy całość na gładką masę.
Jeżeli budyń jest za gęsty, rozcieńczamy go odrobiną mleczka kokosowego lub wody.
Krok 3: PODAJEMY BUDYŃ
Budyń przekładamy do miseczek, dekorujemy miąższem marakui i listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Budyń migdałowy z chia
Przygotuj wegański budyń z dodatkiem domowej konfitury porzeczkowej!
Budyń waniliowo-migdałowy
Budyń to deser, który uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli! A Paweł Małecki zdradza przepis na budyń waniliowo-migdałowy z owocową konfiturą!
Francuskie ptysie czekoladowo-truskawkowe
Elegancki deser, inspirowany kuchnią francuską. Chrupiące ciastko z aksamitnym truskawkowym musem!
Walentynkowy budyń czekoladowy
Tradycyjny deser w eleganckim wydaniu. Cudowny zapach czekolady i niepowtarzalny, intensywny smak podbija serca!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Churros — hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym
- Chrupiąca ryba z ananasem i warzywami
- Lasagne z mozzarellą, dynią i suszonymi pomidorami
- Budyń waniliowo-migdałowy
- Wegański tort bezowy
- Wegańskie naleśniki bez jajek z borówkami
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Budyń migdałowy z chia
- Śniadanie na słodko: budyń jaglany i kasza manna
- Roladka kokosowa bez pieczenia
- Tort z arbuza
- Warstwowa panna cotta
- Cruffiny czekoladowo-cynamonowe
- Ciasteczka jaglano-kokosowe
- Tarta Tatin z szalotkami i serem pleśniowym
- Zapiekanka ziemniaczana z łososiem
- Pieczona łopatka w kremowym sosie grzybowym
- Kapusta z klopsikami faszerowanymi serem
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Lody o smaku słonego karmelu
- Szparagi w sosie beszamelowym
- Dyniowe tortellini z masłem ze szczypiorkiem i ementalerem
- Forszmak
- Herbaciana rolada z mlecznym kremem
- Curry wegańskie z papają i orzechami nerkowca
- Dal z czerwonej soczewicy
- Szaszłyki z karkówki w marynacie orzechowej z gruszkami i sałatką z rukoli
- Mazurek marchewkowy
- Wegańskie gofry dyniowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2210 dni temu
Puszka mleczka o jakiej pojemności?
odpowiedz
2208 dni temu
400 ml