zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender ręczny
  • sito

Krok 1: GOTUJEMY KASZĘ Z DODATKAMI

Surową kaszę jaglaną prażymy w rondelku ok. 3-4 minut. Gdy wydzieli orzechowy zapach, przelewamy ją wrzątkiem na sicie i ponownie umieszczamy w rondelku.

Dodajemy mleczko kokosowe, przekrojoną wzdłuż laskę wanilii i sól. Całość gotujemy na małym ogniu i pod przykryciem ok. 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

Krok 2: BLENDUJEMY KASZĘ

Pod koniec gotowania usuwamy z rondelka laskę wanilii. Ugotowaną kaszę przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy dojrzały banan i blendujemy całość na gładką masę.

Jeżeli budyń jest za gęsty, rozcieńczamy go odrobiną mleczka kokosowego lub wody.

Krok 3: PODAJEMY BUDYŃ

Budyń przekładamy do miseczek, dekorujemy miąższem marakui i listkami świeżej mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram