Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender ręczny
- sito
Krok 1: GOTUJEMY KASZĘ Z DODATKAMI
Surową kaszę jaglaną prażymy w rondelku ok. 3-4 minut. Gdy wydzieli orzechowy zapach, przelewamy ją wrzątkiem na sicie i ponownie umieszczamy w rondelku.
Dodajemy mleczko kokosowe, przekrojoną wzdłuż laskę wanilii i sól. Całość gotujemy na małym ogniu i pod przykryciem ok. 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2: BLENDUJEMY KASZĘ
Pod koniec gotowania usuwamy z rondelka laskę wanilii. Ugotowaną kaszę przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy dojrzały banan i blendujemy całość na gładką masę.
Jeżeli budyń jest za gęsty, rozcieńczamy go odrobiną mleczka kokosowego lub wody.
Krok 3: PODAJEMY BUDYŃ
Budyń przekładamy do miseczek, dekorujemy miąższem marakui i listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
- Ryba z piekarnika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Mini burgery
- Pierniki
- Jajka na miękko
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto na pierogi
- Kutia
- Domek z piernika
- Makówki śląskie
- Piernik świąteczny
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Boczek pieczony
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Krokiety z mięsem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
2597 dni temu
Puszka mleczka o jakiej pojemności?
Odpowiedz
2595 dni temu
400 ml