
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender ręczny
- sito
Krok 1: GOTUJEMY KASZĘ Z DODATKAMI
Surową kaszę jaglaną prażymy w rondelku ok. 3-4 minut. Gdy wydzieli orzechowy zapach, przelewamy ją wrzątkiem na sicie i ponownie umieszczamy w rondelku.
Dodajemy mleczko kokosowe, przekrojoną wzdłuż laskę wanilii i sól. Całość gotujemy na małym ogniu i pod przykryciem ok. 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2: BLENDUJEMY KASZĘ
Pod koniec gotowania usuwamy z rondelka laskę wanilii. Ugotowaną kaszę przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy dojrzały banan i blendujemy całość na gładką masę.
Jeżeli budyń jest za gęsty, rozcieńczamy go odrobiną mleczka kokosowego lub wody.
Krok 3: PODAJEMY BUDYŃ
Budyń przekładamy do miseczek, dekorujemy miąższem marakui i listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Budyń migdałowy z chia
Przygotuj wegański budyń z dodatkiem domowej konfitury porzeczkowej!

Budyń waniliowo-migdałowy
Budyń to deser, który uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli! A Paweł Małecki zdradza przepis na budyń waniliowo-migdałowy z owocową konfiturą!

Francuskie ptysie czekoladowo-truskawkowe
Elegancki deser, inspirowany kuchnią francuską. Chrupiące ciastko z aksamitnym truskawkowym musem!

Walentynkowy budyń czekoladowy
Tradycyjny deser w eleganckim wydaniu. Cudowny zapach czekolady i niepowtarzalny, intensywny smak podbija serca!

Komentarze (2)
1895 dni temu
Puszka mleczka o jakiej pojemności?
odpowiedz
1893 dni temu
400 ml
zobacz wszystkie