Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 4 pucharki
Krok 1: Przygotowujemy budyń migdałowy
W rondelku dokładnie mieszamy napój migdałowy, mąkę, syrop z agawy. Całość podgrzewamy na małym ogniu, cały czas energicznie mieszając, by nie powstały grudki. Gdy płyn zacznie wrzeć i nabierze kremowej konsystencji – zdejmujemy z ognia.
Krok 2: Przygotowujemy budyń sojowy
Budyń przygotowujemy tak samo jak budyń z napoju migdałowego. Dodatkowo w trakcie gotowania dodajemy nasiona chia oraz nasionka wyciągnięte z laski wanilii.
Krok 3: Gotujemy konfiturę z porzeczek
Mrożone porzeczki podgrzewamy na małym ogniu razem z syropem z agawy. Redukujemy, aż całość zgęstnieje.
Krok 4: Układamy budyń w pucharkach
Na suchej patelni podprażamy płatki migdałów do uzyskania złotego koloru. Studzimy. Do pucharków wlewamy warstwę budyniu migdałowego, konfitury porzeczkowej, budyniu sojowego z chia i ponownie migdałowego. Wierzch zdobimy borówkami i płatkami migdałów.
Zobacz podobne
przepisy
Pudding kokosowy z chia i granatem
Paweł Małecki również nie stroni od słodkości w fit wydaniu. Pudding z chia możesz podać jako deser lub zjeść na śniadanie!
Kokosowy pudding chia z mango
Mleko kokosowe, nasiona chia, świeże mango i prażone płatki migdałów – łatwy sposób na pyszny deser!
Konfitura czereśniowa z nasionami chia
Czereśnie to owoce, których wyczekujemy cały rok! Zobacz, jak zachować ich smak na dłużej, przygotowując słodką konfiturę z nasionami chia!
Pudding z chia
Szybki deser bez glutenu i laktozy? Postaw na pudding z nasionami chia, mleczkiem kokosowym i mnóstwem owoców!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Gruszki z grilla nadziewane konfiturą malinowo-żurawinową
- Konfitura wiśniowa z migdałami i żubrówką
- Budyń waniliowo-migdałowy
- Owsianka z musem jabłkowym
- Lizaki z ksylitolu
- Kokosowa konfitura z mango
- Burgery z tofu
- Chleb bezglutenowy z samych ziaren
- Wegański budyń z marakują
- Budyń waniliowy z jabłkami
- Śniadanie na słodko: budyń jaglany i kasza manna
- Ekspresowe konfitury: malinowa i borówkowa
- EKSPRESOWA KONFITURA Z BORÓWEK
- Skrzydełka z cytrynowym sosem barbecue
- Dal z czerwonej soczewicy
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
- Warzywa z hummusem i salsą pomidorową
- Faworki z karpia
- Jagnięcina w marynacie musztardowej
- Śląskie pieczonki z kociołka
- Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- Pasztet z jelenia i mus jabłkowo-chrzanowy
- Masło żurawinowo-marcepanowe
- Ryżowe krokiety z mozzarellą i pieczarkami
- Galettes bretonnes, czyli naleśniki po bretońsku
- Pieczona dorada z salsą pomidorową i młodą kapustą
- Banoffee w słoiku
- Jajko pieczone w awokado
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2131 dni temu
Witam! Deser trochę nietypowy i intrygujący. Robiłam pierwszy raz, wyszedł bardzo smaczny (wg mnie i moich gości). Polecam zrobić do niego własne mleko migdałowe :)
odpowiedz
2365 dni temu
Pani Ładocha! Wygląd Pani potraw jest piękny. Z Pani smakiem jest jednak nie halo. To już drugi deser, który popełniłem z Pani przepisu. TO JEST PO PROSTU NIEDOBRE.
odpowiedz
2263 dni temu
Nie wszystkim smakuje to samo. Warto zmienić przepis wedle własnego smaku 🙂