Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 4 pucharki
Krok 1: Przygotowujemy budyń migdałowy
W rondelku dokładnie mieszamy napój migdałowy, mąkę, syrop z agawy. Całość podgrzewamy na małym ogniu, cały czas energicznie mieszając, by nie powstały grudki. Gdy płyn zacznie wrzeć i nabierze kremowej konsystencji – zdejmujemy z ognia.
Krok 2: Przygotowujemy budyń sojowy
Budyń przygotowujemy tak samo jak budyń z napoju migdałowego. Dodatkowo w trakcie gotowania dodajemy nasiona chia oraz nasionka wyciągnięte z laski wanilii.
Krok 3: Gotujemy konfiturę z porzeczek
Mrożone porzeczki podgrzewamy na małym ogniu razem z syropem z agawy. Redukujemy, aż całość zgęstnieje.
Krok 4: Układamy budyń w pucharkach
Na suchej patelni podprażamy płatki migdałów do uzyskania złotego koloru. Studzimy. Do pucharków wlewamy warstwę budyniu migdałowego, konfitury porzeczkowej, budyniu sojowego z chia i ponownie migdałowego. Wierzch zdobimy borówkami i płatkami migdałów.
Zobacz podobne
przepisy
Pudding kokosowy z chia i granatem
Paweł Małecki również nie stroni od słodkości w fit wydaniu. Pudding z chia możesz podać jako deser lub zjeść na śniadanie!
Kokosowy pudding chia z mango
Mleko kokosowe, nasiona chia, świeże mango i prażone płatki migdałów – łatwy sposób na pyszny deser!
Konfitura czereśniowa z nasionami chia
Czereśnie to owoce, których wyczekujemy cały rok! Zobacz, jak zachować ich smak na dłużej, przygotowując słodką konfiturę z nasionami chia!
Pudding z chia
Szybki deser bez glutenu i laktozy? Postaw na pudding z nasionami chia, mleczkiem kokosowym i mnóstwem owoców!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kapusta z grochem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Sernik krakowski
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba po japońsku
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2192 dni temu
Witam! Deser trochę nietypowy i intrygujący. Robiłam pierwszy raz, wyszedł bardzo smaczny (wg mnie i moich gości). Polecam zrobić do niego własne mleko migdałowe :)
odpowiedz
2426 dni temu
Pani Ładocha! Wygląd Pani potraw jest piękny. Z Pani smakiem jest jednak nie halo. To już drugi deser, który popełniłem z Pani przepisu. TO JEST PO PROSTU NIEDOBRE.
odpowiedz
2324 dni temu
Nie wszystkim smakuje to samo. Warto zmienić przepis wedle własnego smaku 🙂