Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • 4 pucharki

Krok 1: Przygotowujemy budyń migdałowy

W rondelku dokładnie mieszamy napój migdałowy, mąkę, syrop z agawy. Całość podgrzewamy na małym ogniu, cały czas energicznie mieszając, by nie powstały grudki. Gdy płyn zacznie wrzeć i nabierze kremowej konsystencji – zdejmujemy z ognia.

Krok 2: Przygotowujemy budyń sojowy

Budyń przygotowujemy tak samo jak budyń z napoju migdałowego. Dodatkowo w trakcie gotowania dodajemy nasiona chia oraz nasionka wyciągnięte z laski wanilii.

Krok 3: Gotujemy konfiturę z porzeczek

Mrożone porzeczki podgrzewamy na małym ogniu razem z syropem z agawy. Redukujemy, aż całość zgęstnieje.

Krok 4: Układamy budyń w pucharkach

Na suchej patelni podprażamy płatki migdałów do uzyskania złotego koloru. Studzimy. Do pucharków wlewamy warstwę budyniu migdałowego, konfitury porzeczkowej, budyniu sojowego z chia i ponownie migdałowego. Wierzch zdobimy borówkami i płatkami migdałów.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    169 dni temu
    Pani Ładocha! Wygląd Pani potraw jest piękny. Z Pani smakiem jest jednak nie halo. To już drugi deser, który popełniłem z Pani przepisu. TO JEST PO PROSTU NIEDOBRE.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    67 dni temu
    Nie wszystkim smakuje to samo. Warto zmienić przepis wedle własnego smaku 🙂

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram