
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- deser chłodzimy 5 godzin w lodówce
- szklane pucharki
Krok 1: Podprażamy płatki migdałowe
Na suchej patelni podprażamy płatki migdałowe.
Krok 2: Przygotowujemy pudding
Do miski wlewamy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy trzepaczką. Dodajemy nasiona chia i energicznie mieszamy. Pudding nakładamy do pucharków, do połowy wysokości. Wkładamy do lodówki na około 5 godzin.
Krok 3: Dekorujemy deser owocami
Mango, obrane ze skóry, kroimy w kostkę i dodajemy do deseru. Deser dekorujemy płatkami migdałów, wiórkami kokosowymi, miodem. Przyozdabiamy listkami mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
- Wegańskie placki z cukinii
- Butter chicken
- Krewetki w tempurze
- Makaron z boczniakami po azjatycku
- Kotlet pożarski – przepis
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Sałatka gyros
- Klasyczna sałatka grecka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (28)
1915 dni temu
A miodem smarujemy klatę na znak zwycięstwa :D
odpowiedz
1897 dni temu
najlepszy komentarz ever :D:D
1440 dni temu
dobre!
1087 dni temu
Oj taaak ;)
2658 dni temu
Super deser, zrobię na pewno. A tak z innej beczki skąd ta piękna tunika??
odpowiedz
3080 dni temu
Jak długo deser oczywiście bez owoców można przechowywać w lodówce ?
odpowiedz
3080 dni temu
Około 24 godzin od stężenia :)
2761 dni temu
Kilka dni
3091 dni temu
Zrobiłam dziś ten deser - dokładnie jak w przepisie i na filmiku i niestety pudding się nie ściął. Stoi w lodówce już ponad 10h. Dlaczego??
odpowiedz
3091 dni temu
Deser powinien mieć kremową konsystencję - nie powinien się wylewać z pucharka, ale też nie będzie ścięty tak mocno, jak np. galaretka.
3091 dni temu
Pani Daria pokazywała ze po przychylniu Pucharka do góry nogami,pudding się nie wylewa. Czyli konsystencja rozumiem jak zastygnietej galaretki. U mnie konsystencja owszem jest gęsta i kremowa ale napewno wciąż okreslilabym ja jako pół płynna.
3089 dni temu
pewnie mleko było bardziej "wodniste" trzeba zwracać uwagę na zawartość %. Przypuszczam że nawet jak się nie ścięło jest smaczne po dodaniu owoców i migdałów. Ja robię na jogurcie i nigdy nie jest jak zastygnięta galaretka ;)
3096 dni temu
Ten deser jest TURBO DOBRY i super prosty! Pyyychaaa! (((-:
odpowiedz
3098 dni temu
A jeśli ktoś nie lubi kokosa tym bardziej mleka kokosowego? Da radę zwykłe? Może skondensowane? Jogurt naturalny?
odpowiedz
3098 dni temu
Jogurt naturalny będzie tutaj najlepszym rozwiązaniem :)
3098 dni temu
Ja bym spróbowała z joguretm naturalnym tylko wybrałabym taki o najbardziej neutralnym smaku. Niektóre jogurty naturalne są dośc słone w smaku. Napisz czy wyszło :)
3099 dni temu
Czy pudding można zostawić w lodówce (bez owoców) na 12h?
odpowiedz
3099 dni temu
Oczywiście :)
3100 dni temu
Ja mam pytanie: czy organizm będzie miał jakieś korzyści z całych ziaren chia ( nie zmielonych) ? Bo z tego co wiem to np. siemię lniane trzeba zmielić aby pozyskać omegi 3.Coś mi się zdaje,że chia w tej samej postaci zostaną wydalone.
odpowiedz
3100 dni temu
Aby wydobyć najwięcej wartości nasiona chia należy albo zmielić, albo namoczyć. W puddingu kokosowym występują w postaci namoczonej :)
3100 dni temu
Fantastyczny pomysł z Panią Darią - mam już Pani książkę z przepisami dla dzieci. Chętnie będę odwiedzała stronę Lidla po Pani przepisy. Pozdrawiam serdecznie!
odpowiedz
3100 dni temu
Bardzo fajny przepis - chętnie wypróbuję. To co bardzo by się przydało to kaloryczność 1 porcji i zawartość składników z podziałem W/B/T.
odpowiedz
3100 dni temu
Dziękujemy za sugestię! :)
3101 dni temu
Pani Dario...jest Pani świetna. Jestem zachwycona Pani dobrym i optymistycznym przekazem, to rzadkość w tych naszych dziwnych czasach. Jest Pani bardzo pozytywnym człowiekiem. Pani przepisy są kapitalne. Tak trzymać !!!! Pozdrawiam serdecznie.
odpowiedz
3102 dni temu
chodzi o mleko kokosowe / napój kokosowy w kartonie? czy o tłuste mleko/mleczko kokosowe z puszki?
odpowiedz
3102 dni temu
Ja zrobiłam ze zwykłym mlekiem kokosowym z puszki. To samo mleko dodaje do zupy itp. Myślę że wyszłoby też pysznie z mlekiem sojowym o smaku kokosa.
3102 dni temu
W przepisie Daria użyła mleczka kokosowego z puszki :)
3101 dni temu
Na filmie jest mleko w puszkach
zobacz wszystkie