Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • 2 słoiczki
  • drylownicę

Krok 1: Wsypujemy czereśnie do garnka 

Wsypujemy czereśnie do garnka 

Czereśnie myjemy i drylujemy. Wsypujemy do garnka i dodajemy syrop klonowy. Gotujemy na małym ogniu, aż czereśnie odrobinę się rozpadną. Delikatnie mieszamy co jakiś czas.   

 

 

Krok 2: Gotujemy konfiturę

Gotujemy konfiturę

Konfiturę gotujemy do momentu uzyskania konsystencji owocowego sosu. Dodajemy nasiona chia i dokładnie mieszamy. Dodajemy kilka kropli soku z limonki. 

 

 

Krok 3: Przekładamy konfiturę do słoiczków

Przekładamy konfiturę do słoiczków

Jeszcze gorącą konfiturę przekładamy do słoiczków (umytych i wyparzonych), które zamykamy szczelnie nakrętkami. Jeżeli konfitura jest bardzo gorąca, nie musimy jej pasteryzować, jeżeli nie, pasteryzujemy, stosując trik.


 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    571 dni temu
    A co robimy z limonką podaną w przepisie?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    570 dni temu
    Dodajemy do mojito, które sączymy w między czasie😁
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    569 dni temu
    Doprawiamy konfiturę kilkoma kroplami soku z limonki :)
  • Gość Gość
    154 dni temu
    A czytać umiesz? Doczytaj.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram