
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 2 słoiczki
- drylownicę
Krok 1: Wsypujemy czereśnie do garnka
Czereśnie myjemy i drylujemy. Wsypujemy do garnka i dodajemy syrop klonowy. Gotujemy na małym ogniu, aż czereśnie odrobinę się rozpadną. Delikatnie mieszamy co jakiś czas.
Krok 2: Gotujemy konfiturę
Konfiturę gotujemy do momentu uzyskania konsystencji owocowego sosu. Dodajemy nasiona chia i dokładnie mieszamy. Dodajemy kilka kropli soku z limonki.
Krok 3: Przekładamy konfiturę do słoiczków
Jeszcze gorącą konfiturę przekładamy do słoiczków (umytych i wyparzonych), które zamykamy szczelnie nakrętkami. Jeżeli konfitura jest bardzo gorąca, nie musimy jej pasteryzować, jeżeli nie, pasteryzujemy, stosując trik.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makówki śląskie
- Ryba z piekarnika
- Piernik świąteczny
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Sałatka gyros
- Śledź w oleju
- Boczek pieczony
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Mini burgery
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto marchewkowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sernik pistacjowy
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kutia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
3070 dni temu
A co robimy z limonką podaną w przepisie?
Odpowiedz
3069 dni temu
Dodajemy do mojito, które sączymy w między czasie😁
3068 dni temu
Doprawiamy konfiturę kilkoma kroplami soku z limonki :)
2653 dni temu
A czytać umiesz? Doczytaj.