
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Borówki przebieramy, myjemy i dobrze osączamy. Limonkę sparzamy, skórkę z limonki cienko obieramy obieraczką, sok wyciskamy. Borówki, sok i skórkę z limonki, cukier waniliowy i cukier żelujący dobrze mieszamy w wysokim garnku, jagody lekko przy tym rozgniatamy.
Masę doprowadzamy do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Następnie gotujemy przez 4 minuty, cały czas mieszając. Konfiturę natychmiast przelewamy do przepłukanych gorącą wodą, czystych słoików. Słoiki dobrze zamykamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Zobacz podobne
przepisy
Dżem z bananów z białą czekoladą
Dżem, że palce lizać! Kusząca słodycz białej czekolady i lekka konsystencja bananów – idealna do naleśników i omletów.

Konfitura z gruszek i jeżyn z lawendą
Oryginalny dodatek do ciast, bułeczek lub rogalików – słodka konfitura kryjąca w sobie smaki lata oraz lawendową nutę.

Konfitura dyniowo-gruszkowa
Słodki pomysł na śniadanie – najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, ale nadaje się też do naleśników. Palce lizać!

Marmolada z pomarańczy
Doskonały dodatek do ciast, herbaty i deserów. Kuszący zapach i smak pomarańczy zamknięte w domowej spiżarni.

Zobacz przepisy
na lato
- Mus truskawkowy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Dżem gruszkowo-cynamonowy
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Kotlet pożarski – przepis
- Baklawa grecka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3604 dni temu
Olu, to zależy od owoców i ich soczystości. Masa owocowa na pewno zmniejszy nieco swoją objętość pod wpływem gotowania.
odpowiedz
3605 dni temu
Ile słoiczków i jakiej wielkości potrzeba?
odpowiedz