
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Borówki przebieramy, myjemy i dobrze osączamy. Limonkę sparzamy, skórkę z limonki cienko obieramy obieraczką, sok wyciskamy. Borówki, sok i skórkę z limonki, cukier waniliowy i cukier żelujący dobrze mieszamy w wysokim garnku, jagody lekko przy tym rozgniatamy.
Masę doprowadzamy do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Następnie gotujemy przez 4 minuty, cały czas mieszając. Konfiturę natychmiast przelewamy do przepłukanych gorącą wodą, czystych słoików. Słoiki dobrze zamykamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pistacjowy sernik baskijski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledź w oleju
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba z piekarnika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Makowiec japoński
- Spaghetti carbonara
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Zupa grzybowa z makaronem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto na pierogi
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Świąteczne pierniczki
- Mini burgery
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Boczek pieczony
- Jajka na miękko
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
3707 dni temu
Olu, to zależy od owoców i ich soczystości. Masa owocowa na pewno zmniejszy nieco swoją objętość pod wpływem gotowania.
Odpowiedz
3708 dni temu
Ile słoiczków i jakiej wielkości potrzeba?
Odpowiedz