Konfitura jagodowa z limonką
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Borówki przebieramy, myjemy i dobrze osączamy. Limonkę sparzamy, skórkę z limonki cienko obieramy obieraczką, sok wyciskamy. Borówki, sok i skórkę z limonki, cukier waniliowy i cukier żelujący dobrze mieszamy w wysokim garnku, jagody lekko przy tym rozgniatamy.

Masę doprowadzamy do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Następnie gotujemy przez 4 minuty, cały czas mieszając. Konfiturę natychmiast przelewamy do przepłukanych gorącą wodą, czystych słoików. Słoiki dobrze zamykamy i pozostawiamy do ostygnięcia.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1207 dni temu
    Olu, to zależy od owoców i ich soczystości. Masa owocowa na pewno zmniejszy nieco swoją objętość pod wpływem gotowania.

    odpowiedz

  • Ola Ola
    1208 dni temu
    Ile słoiczków i jakiej wielkości potrzeba?

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram