Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Gruszki obieramy, przekrawamy na pół, pozbawiamy pestek i kroimy w drobną kostkę. Jeżyny przebieramy, w razie potrzeby myjemy, dobrze osuszamy. Łączymy z gruszkami i odważamy 1 kg owoców. Mieszamy w wysokim garnku z cukrem żelującym i odstawiamy pod przykryciem na 3-4 godziny do przegryzienia się smaków.
Dodajemy lawendę, masę owocową doprowadzamy do wrzenia, od czasu do czasu mieszając, a następnie gotujemy przez 3 minuty, ciągle mieszając. Konfiturę przelewamy do wypłukanych gorącą wodą, czystych słoików. Szczelnie zamykamy i odstawiamy do ostygnięcia. Słoiki dekorujemy według uznania suszonymi gałązkami lawendy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sernik pistacjowy
- Klasyczna sałatka grecka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Krokiety z mięsem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ryba z piekarnika
- Łazanki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Jajka na miękko
- Piernik świąteczny
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Śledzie po kaszubsku
- Domek z piernika
- Uszka z grzybami
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)