Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Gruszki obieramy, przekrawamy na pół, pozbawiamy pestek i kroimy w drobną kostkę. Jeżyny przebieramy, w razie potrzeby myjemy, dobrze osuszamy. Łączymy z gruszkami i odważamy 1 kg owoców. Mieszamy w wysokim garnku z cukrem żelującym i odstawiamy pod przykryciem na 3-4 godziny do przegryzienia się smaków.
Dodajemy lawendę, masę owocową doprowadzamy do wrzenia, od czasu do czasu mieszając, a następnie gotujemy przez 3 minuty, ciągle mieszając. Konfiturę przelewamy do wypłukanych gorącą wodą, czystych słoików. Szczelnie zamykamy i odstawiamy do ostygnięcia. Słoiki dekorujemy według uznania suszonymi gałązkami lawendy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
 - Zupa grzybowa z makaronem
 - Sernik pistacjowy
 - Klasyczna sałatka grecka
 - Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
 - Krokiety z mięsem
 - Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
 - Ryba z piekarnika
 - Łazanki
 - Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
 - Jajka na miękko
 - Piernik świąteczny
 - Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
 - Śledzie po kaszubsku
 - Domek z piernika
 - Uszka z grzybami
 - Nuggetsy z kurczaka
 - Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
 - Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)