
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
5 pomarańczy sparzamy i wycieramy do sucha. Skórkę cienko obieramy obieraczką (tak, by uzyskać drobne paski). 2 pomarańcze obieramy tak grubo, aby usunąć również białą skórkę od wewnątrz, sok zbieramy. Z błonek wykrawamy miąższ i przekrawamy na pół. Pozostałe owoce wyciskamy i odmierzamy 700 ml zebranego soku.
Sok, skórkę i filety z pomarańczy oraz cukier żelujący mieszamy w wysokim garnku. Całość doprowadzamy do wrzenia, od czasu do czasu mieszając, a następnie gotujemy przez 3 minuty, nadal mieszając. Marmoladę natychmiast przelewamy do przepłukanych gorącą wodą, czystych słoików, uważając przy tym, aby w każdym słoiku znalazła się podobna ilość kawałków fileta i skórki z pomarańczy. Słoiki szczelnie zamykamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Przepis na pulpety w sosie pieczarkowym
- Pieczone bataty z piekarnika
- Makaron w sosie śmietankowym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Kofta z wołowiną i kaszą orkiszową
- Prawdziwe souvlaki po grecku
- Tagliatelle z kurczakiem
- Krem z dyni
- Roladki z kurczaka ze szpinakiem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Dżem brzoskwiniowy z wanilią i cynamonem
- Szare kluski
- Ciasto skubaniec z agrestem
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Musaka grecka
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1676 dni temu
Hmm
odpowiedz