
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- 6 szklanek
Krok 1: Przygotowujemy pudding
Do kielicha blendera wlewamy mleczko, dodajemy daktyle i umyty, osuszony szpinak, miksujemy. Do dużej miski wrzucamy nasiona chia i zalewamy powstałym płynem. Pozostawiamy na ok. 10 minut do napęcznienia. Wlewamy pudding do szklanek i odstawiamy do lodówki na 4 godziny.
Krok 2: Dekorujemy deser
Winogrona przekrawamy na pół, kiwi kroimy w ćwiartki. Ozdabiamy owocami wierzch deseru. Całość skrapiamy syropem z agawy.
Zobacz podobne
przepisy
Kokosowy pudding chia z mango
Mleko kokosowe, nasiona chia, świeże mango i prażone płatki migdałów – łatwy sposób na pyszny deser!

Pudding kokosowy z chia i granatem
Paweł Małecki również nie stroni od słodkości w fit wydaniu. Pudding z chia możesz podać jako deser lub zjeść na śniadanie!

Pudding ryżowy z kardamonem i sałatką z mango
Zobacz, jak przygotować ryż na słodko. Z dodatkiem kardamonu i z sałatką z mango oraz truskawek.

Jabłkowy pudding z twarożkiem
Kremowy deser, który uwielbiają nie tylko dzieci. Zawarte w nim owoce dostarczają witamin, a twaróg jest źródłem wapnia.

Komentarze (1)
1980 dni temu
Deser pięknie wygląda. Smak jednak okropny. Dla mnie niejadalne. Nie polecam.
odpowiedz