Pudding z chia

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • blender
  • 6 szklanek

Krok 1: Przygotowujemy pudding

Do kielicha blendera wlewamy mleczko, dodajemy daktyle i umyty, osuszony szpinak, miksujemy. Do dużej miski wrzucamy nasiona chia i zalewamy powstałym płynem. Pozostawiamy na ok. 10 minut do napęcznienia. Wlewamy pudding do szklanek i odstawiamy do lodówki na 4 godziny.

Krok 2: Dekorujemy deser

Winogrona przekrawamy na pół, kiwi kroimy w ćwiartki. Ozdabiamy owocami wierzch deseru. Całość skrapiamy syropem z agawy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość do Gościa Gość do Gościa
    83 dni temu
    No coś Ty! To jest pyszne, ewidentnie nie trzymałeś się przepisu, albo masz awersję do zielonego.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2189 dni temu
    Deser pięknie wygląda. Smak jednak okropny. Dla mnie niejadalne. Nie polecam.

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!