Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender
  • 6 szklanek

Krok 1: Przygotowujemy pudding

Do kielicha blendera wlewamy mleczko, dodajemy daktyle i umyty, osuszony szpinak, miksujemy. Do dużej miski wrzucamy nasiona chia i zalewamy powstałym płynem. Pozostawiamy na ok. 10 minut do napęcznienia. Wlewamy pudding do szklanek i odstawiamy do lodówki na 4 godziny.

Krok 2: Dekorujemy deser

Winogrona przekrawamy na pół, kiwi kroimy w ćwiartki. Ozdabiamy owocami wierzch deseru. Całość skrapiamy syropem z agawy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    176 dni temu
    Deser pięknie wygląda. Smak jednak okropny. Dla mnie niejadalne. Nie polecam.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram