
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- 6 szklanek
Krok 1: Przygotowujemy pudding
Do kielicha blendera wlewamy mleczko, dodajemy daktyle i umyty, osuszony szpinak, miksujemy. Do dużej miski wrzucamy nasiona chia i zalewamy powstałym płynem. Pozostawiamy na ok. 10 minut do napęcznienia. Wlewamy pudding do szklanek i odstawiamy do lodówki na 4 godziny.
Krok 2: Dekorujemy deser
Winogrona przekrawamy na pół, kiwi kroimy w ćwiartki. Ozdabiamy owocami wierzch deseru. Całość skrapiamy syropem z agawy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto na pierogi
- Mini burgery
- Nuggetsy z kurczaka
- Świąteczne pierniczki
- Pierniki
- Ciasto marchewkowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba po japońsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Piernik świąteczny
- Łazanki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledź w oleju
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
626 dni temu
No coś Ty! To jest pyszne, ewidentnie nie trzymałeś się przepisu, albo masz awersję do zielonego.
Odpowiedz
2732 dni temu
Deser pięknie wygląda. Smak jednak okropny. Dla mnie niejadalne. Nie polecam.
Odpowiedz