Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- 6 szklanek
Krok 1: Przygotowujemy pudding
Do kielicha blendera wlewamy mleczko, dodajemy daktyle i umyty, osuszony szpinak, miksujemy. Do dużej miski wrzucamy nasiona chia i zalewamy powstałym płynem. Pozostawiamy na ok. 10 minut do napęcznienia. Wlewamy pudding do szklanek i odstawiamy do lodówki na 4 godziny.
Krok 2: Dekorujemy deser
Winogrona przekrawamy na pół, kiwi kroimy w ćwiartki. Ozdabiamy owocami wierzch deseru. Całość skrapiamy syropem z agawy.
Zobacz podobne
przepisy
Kokosowy pudding chia z mango
Mleko kokosowe, nasiona chia, świeże mango i prażone płatki migdałów – łatwy sposób na pyszny deser!
Pudding kokosowy z chia i granatem
Paweł Małecki również nie stroni od słodkości w fit wydaniu. Pudding z chia możesz podać jako deser lub zjeść na śniadanie!
Pudding ryżowy z kardamonem i sałatką z mango
Zobacz, jak przygotować ryż na słodko. Z dodatkiem kardamonu i z sałatką z mango oraz truskawek.
Jabłkowy pudding z twarożkiem
Kremowy deser, który uwielbiają nie tylko dzieci. Zawarte w nim owoce dostarczają witamin, a twaróg jest źródłem wapnia.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pulpeciki wieprzowo-wołowe w sosie azjatyckim
- Pudding z letnich owoców
- Sałatka z indykiem i marynowanymi burakami
- Bezglutenowe ciasto śliwkowe
- Pudding kokosowy z chia i granatem
- Zupa z ciecierzycy z mleczkiem kokosowym
- Konfitura czereśniowa z nasionami chia
- Gulasz cielęcy po azjatycku
- Trufle dyniowe z białą czekoladą
- Kokosowa konfitura z mango
- Ryż zapiekany z jabłkami i bezą
- Czekoladowa kostka bez laktozy
- Lekkie ciasteczka z komosą ryżową
- Deser z tapioką
- Placuszki bez laktozy z szynką
- Pizza capriciosa
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Świąteczny talerz obfitości
- Ciastka francuskie z nadzieniem brzoskwiniowo-truskawkowym
- Szaszłyki z warzywami i owocami
- Ocet morelowy
- Tapas z salchichón
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Sok z buraka – szybki przepis
- Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Pajęczynowe pancakes dyniowe
- Sos z suszonych grzybów
- Kaczka z chrupiącą skórką
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
276 dni temu
No coś Ty! To jest pyszne, ewidentnie nie trzymałeś się przepisu, albo masz awersję do zielonego.
odpowiedz
2382 dni temu
Deser pięknie wygląda. Smak jednak okropny. Dla mnie niejadalne. Nie polecam.
odpowiedz