Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- wysokie naczynie
- blender
- trzepaczkę lub rózgę kuchenną
- pucharki lub szklanki
- papierowe chorągiewki i parasolki
Krok 1: Blendujemy i gotujemy brzoskwinie
Brzoskwinie blendujemy w wysokim naczyniu na gładki mus, przelewamy do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu.
Krok 2: Blendujemy składniki bazy
W oddzielnym naczyniu łączymy śmietankę, żółtko i oba rodzaje mąki. Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół, wyjmujemy nasionka tępą stroną noża i dodajemy je do reszty składników. Blendujemy.
Krok 3: Gotujemy pudding
Brzoskwinie doprowadzamy do wrzenia i wlewamy do nich bazę, energicznie mieszając pudding za pomocą rózgi.
Gdy zagotuje się i zgęstnieje, przelewamy go do pucharków. Podajemy ciepły lub odstawiamy do ostygnięcia, by następnie schłodzić go w lodówce.
Krok 4: Mielemy ciasteczka i dekorujemy pudding
Kilka ciasteczek pozostawiamy do dekoracji, a pozostałe dokładnie mielemy w blenderze.
Porcje schłodzonego deseru posypujemy z wierzchu zmielonymi ciasteczkami, dekorujemy malinami, borówkami i całymi ciasteczkami. W pucharkach umieszczamy papierowe parasolki i chorągiewki.
Zobacz podobne
przepisy
Kokosowy pudding ryżowy z mango
Idealna opcja dla fanów słodkich deserów: delikatny pudding w egzotycznym stylu oczaruje swym smakiem i zapachem!
Jabłkowy pudding z twarożkiem
Kremowy deser, który uwielbiają nie tylko dzieci. Zawarte w nim owoce dostarczają witamin, a twaróg jest źródłem wapnia.
Pudding z letnich owoców
Łatwy w przygotowaniu deser, doskonały na upalne dni! Wypróbuj przepis na pudding z letnich owoców!
Kokosowy pudding chia z mango
Mleko kokosowe, nasiona chia, świeże mango i prażone płatki migdałów – łatwy sposób na pyszny deser!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Banany smażone w cieście
- Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu
- Arbuzowe szaleństwo
- Słoneczna tarta brzoskwiniowa
- Brzoskwinie pieczone w herbacie
- Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
- Brzoskwinie grillowane w miodowym masełku
- Amelki. Placuszki serowe z borówkami
- Dacquoise kakaowo-orzechowe
- Sernik na zimno z mango
- Suflet Salzburger Nockerl z konfiturą żurawinową
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- Szaszłyki z halloumi
- Zapiekanka do lunchboxa
- Roślinny tort marchewkowy
- Sałatka z kaczką, pistacjami i pomarańczą
- Rogaliki z makiem
- Ciasto à la 3 Bit
- Spaghetti cake
- Sałatka szwajcarska z serem gruyère i orzechami włoskimi
- Kanapka z pastrami
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Wegańskie curry z kalafiora z mango (z nerkowcami)
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Tort naleśnikowy XXL
- Podudzia kurczaka z grilla marynowane w soku z pomarańczy
- Keks z dodatkiem chałwy, orzechów i śliwek suszonych
- Filet teriyaki z ananasem
- Kruche tarty z groszkiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
1901 dni temu
Świetny przepis, ale zamiast pokruszonych ciastek daję podsmażone płatki owsiane z posiekanymi orzechami włoskimi i miodem :)
odpowiedz
1900 dni temu
Brzmi pysznie!
1918 dni temu
pychotka lubię :)
odpowiedz
1986 dni temu
Czy można użyć świeżych brzoskwiń? Pozdrawiam
odpowiedz
1984 dni temu
Można użyć świeżych. Pamiętaj jednak, że być może będzie trzeba je dosłodzić :)