zobacz film

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • wysokie naczynie
  • blender
  • trzepaczkę lub rózgę kuchenną
  • pucharki lub szklanki
  • papierowe chorągiewki i parasolki

Krok 1: Blendujemy i gotujemy brzoskwinie

Brzoskwinie blendujemy w wysokim naczyniu na gładki mus, przelewamy do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu.

Krok 2: Blendujemy składniki bazy

W oddzielnym naczyniu łączymy śmietankę, żółtko i oba rodzaje mąki. Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół, wyjmujemy nasionka tępą stroną noża i dodajemy je do reszty składników. Blendujemy.

Krok 3: Gotujemy pudding

Brzoskwinie doprowadzamy do wrzenia i wlewamy do nich bazę, energicznie mieszając pudding za pomocą rózgi.

Gdy zagotuje się i zgęstnieje, przelewamy go do pucharków. Podajemy ciepły lub odstawiamy do ostygnięcia, by następnie schłodzić go w lodówce.

Krok 4: Mielemy ciasteczka i dekorujemy pudding

Kilka ciasteczek pozostawiamy do dekoracji, a pozostałe dokładnie mielemy w blenderze.

Porcje schłodzonego deseru posypujemy z wierzchu zmielonymi ciasteczkami, dekorujemy malinami, borówkami i całymi ciasteczkami. W pucharkach umieszczamy papierowe parasolki i chorągiewki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram