
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- wysokie naczynie
- blender
- trzepaczkę lub rózgę kuchenną
- pucharki lub szklanki
- papierowe chorągiewki i parasolki
Krok 1: Blendujemy i gotujemy brzoskwinie
Brzoskwinie blendujemy w wysokim naczyniu na gładki mus, przelewamy do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu.
Krok 2: Blendujemy składniki bazy
W oddzielnym naczyniu łączymy śmietankę, żółtko i oba rodzaje mąki. Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół, wyjmujemy nasionka tępą stroną noża i dodajemy je do reszty składników. Blendujemy.
Krok 3: Gotujemy pudding
Brzoskwinie doprowadzamy do wrzenia i wlewamy do nich bazę, energicznie mieszając pudding za pomocą rózgi.
Gdy zagotuje się i zgęstnieje, przelewamy go do pucharków. Podajemy ciepły lub odstawiamy do ostygnięcia, by następnie schłodzić go w lodówce.
Krok 4: Mielemy ciasteczka i dekorujemy pudding
Kilka ciasteczek pozostawiamy do dekoracji, a pozostałe dokładnie mielemy w blenderze.
Porcje schłodzonego deseru posypujemy z wierzchu zmielonymi ciasteczkami, dekorujemy malinami, borówkami i całymi ciasteczkami. W pucharkach umieszczamy papierowe parasolki i chorągiewki.
Zobacz podobne
przepisy
Kokosowy pudding ryżowy z mango
Idealna opcja dla fanów słodkich deserów: delikatny pudding w egzotycznym stylu oczaruje swym smakiem i zapachem!

Jabłkowy pudding z twarożkiem
Kremowy deser, który uwielbiają nie tylko dzieci. Zawarte w nim owoce dostarczają witamin, a twaróg jest źródłem wapnia.

Pudding z letnich owoców
Łatwy w przygotowaniu deser, doskonały na upalne dni! Wypróbuj przepis na pudding z letnich owoców!

Kokosowy pudding chia z mango
Mleko kokosowe, nasiona chia, świeże mango i prażone płatki migdałów – łatwy sposób na pyszny deser!

Zobacz przepisy
na święta
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Jajka po rosyjsku
- Tort czekoladowy z orzechami włoskimi
- Jajka zapiekane w szynce
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pasta jajeczna
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
2033 dni temu
Świetny przepis, ale zamiast pokruszonych ciastek daję podsmażone płatki owsiane z posiekanymi orzechami włoskimi i miodem :)
odpowiedz
2031 dni temu
Brzmi pysznie!
2049 dni temu
pychotka lubię :)
odpowiedz
2118 dni temu
Czy można użyć świeżych brzoskwiń? Pozdrawiam
odpowiedz
2115 dni temu
Można użyć świeżych. Pamiętaj jednak, że być może będzie trzeba je dosłodzić :)