Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Przygotuj wcześniej:
Bulion podgrzej, aby w momencie użycia był ciepły.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRAŻYMY SEZAM
Do pojemnika miksującego wsypujemy biały i czarny sezam i prażymy go, bez miarki w pokrywie, wykorzystując program przypiekanie / temperatura 120°C / czas 4 minuty / obroty 1. Następnie sezam dokładnie mieszamy i ponownie prażymy, używając tych samych ustawień.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY GOMASIO
Do prażonego sezamu dodajemy sól gruboziarnistą i całość rozdrabniamy, używając funkcji turbo / czas 5 sekund. Gotowe gomasio przekładamy do słoika.
WSKAZÓWKA! Do przygotowania gomasio świetnie nada się gruboziarnista sól himalajska.
KROK 3: ROZDRABNIAMY SELER I CZOSNEK
Seler naciowy kroimy na 2-centymetrowe kawałki i przekładamy go wraz z czosnkiem do pojemnika miksującego. Warzywa rozdrabniamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 7, i zgarniamy ze ścianek naczynia.
KROK 4: PODSMAŻAMY SELER I CZOSNEK
Do rozdrobnionych warzyw dodajemy oliwę i całość smażymy, bez miarki w pokrywie, używając programu przypiekanie / temperatura 120°C / czas 3 minuty / obroty 1. Następnie do składników dodajemy imbir i sos sojowy i całość ponownie smażymy, wykorzystując program przypiekanie / temperatura 120°C / czas 1 minuta / obroty 1.
KROK 5: GOTUJEMY ZUPĘ
Do podsmażonych warzyw dodajemy szpinak i podzielony na różyczki brokuł. Następnie warzywa zalewamy bulionem i gotujemy zupę, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / czas 15 minut / obroty w lewo.
KROK 6: BLENDUJEMY ZUPĘ
Do ugotowanej zupy dodajemy mleczko kokosowe, doprawiamy solą i pieprzem. Całość blendujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 10. Zmiksowaną zupę gotujemy jeszcze raz, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / czas 3 minuty / obroty w lewo.
KROK 7: PODAJEMY ZUPĘ
Szczypiorek drobno siekamy. Zupę przelewamy do misek, skrapiamy oliwą oraz posypujemy szczypiorkiem i gomasio.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym
Poznaj przepis na zupę dyniową z wyraźnym aromatem azjatyckim! Taka zupa rozgrzewa nawet w najzimniejsze dni.
Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem
Ten aromatyczny gulasz to indyjski klasyk. Idealne połączenie warzyw i wyrazistych przypraw sprawi, że z miejsca go pokochasz!
Zupa umami z makaronem ryżowym i warzywami
Czas na pożywny i wyrazisty w smaku, a do tego łatwy do przygotowania posiłek. Dzięki Kindze poznacie wyśmienity przepis w stylu azjatyckim na zupę umami z makaronem ryżowym i warzywami! Sprawdźcie, jakie to proste. A smaczne jak u mami!
Prosta zupa w stylu azjatyckim
Lubicie proste rozwiązania w kuchni? To mamy coś dla Was! Przepis Kingi na prostą zupę w stylu azjatyckim z gotową pastą curry i mleczkiem kokosowym. Przygotujcie ją sami i przekonajcie się, jakie to pyszne i aromatyczne!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Piernik staropolski
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto marchewkowe
- Kompot z suszu z cytryną
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)