
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: GOTUJEMY SOCZEWICĘ
2 łyżki masła rozpuszczamy na dnie dużego garnka. Podprażamy przez minutę nasiona kminu. Dodajemy kurkumę i pokrojoną w kostkę cebulę. Całość smażymy do momentu zeszklenia się cebuli. Dodajemy posiekany czosnek i smażymy kolejną minutę.
Dodajemy 3 szklanki wody, soczewicę i sól. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu, aż soczewica będzie miękka.
Krok 2: SMAŻYMY I GOTUJEMY WARZYWA
Pozostałą część masła roztapiamy na dużej patelni. Podsmażamy pokrojone w kostkę: pomidory, batata, rzepę i bakłażana. Dodajemy pozostałą część wody. Gotujemy ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu, do momentu zgęstnienia.
Krok 3: PODAJEMY SAMBAR
Ugotowany sambar podajemy w miseczkach z porwaną na kawałki kolendrą i dowolnymi kiełkami.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Kurczak po wietnamsku
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Deser z tapioką
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Ryba z piekarnika
- Makaron z kurczakiem i pieczarkami - przepis
- Pikantne leczo ze schabem i cukinią
- Pyzy z mięsem
- Ajwar
- Tarta cytrynowa
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Spaghetti carbonara
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)