![Prosta zupa w stylu azjatyckim Prosta zupa w stylu azjatyckim](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/bb33677a4d62-acfd10ae84dd-kw20-kinga-paruzel-zupa-w-stylu-azjatyckim-1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY TOFU
Pokrojone w kostkę, dobrze odsączone i osuszone tofu wkładamy do pojemnika miksującego i rozdrabniamy. Używamy do tego programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 4. Przez otwór w pokrywie dolewamy olej oraz sos sojowy i podsmażamy tofu, używając programu przypiekanie / czas 7 minuty / temp. 120°C / obroty 1, bez miarki. Tofu przekładamy do miseczki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY ZUPĘ
Szalotkę obieramy i przekrawamy na pół. Dodajemy ją wraz z czosnkiem i papryczką chili do pojemnika miksującego i rozdrabniamy. Używamy do tego programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 8. Do rozdrobnionych składników, które dokładnie zgarniamy ze ścianek urządzenia po rozdrobnieniu, dolewamy olej oraz starty na tarce imbir. Wszystko podsmażamy, używając programu przypiekanie / czas 4 minuty / temp. 120°C / obroty 1, bez miarki.
Do przygotowanych składników dodajemy obrany i pokrojony w kostkę o boku 1 cm batat oraz pastę curry. Całość podsmażamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 2 minuty / temp. 120°C / obroty 1, bez miarki. Do pojemnika miksującego wlewamy mleczko koksowe oraz bulion.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Rzodkiew kroimy w słupki, a marchew w talarki. Warzywa umieszczamy na nakładce do parowania w naczyniu miksującym. Całość gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 30 minut / temperatura 110°C / obroty 1. Po tym czasie zdejmujemy nakładkę do parowania. Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do niej połamany makaron i gotujemy. Używamy programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 minut / temp. 110°C / obroty 1, bez miarki.
KROK 4: PODAJEMY ZUPĘ
Zupę podajemy z przygotowanymi wcześniej dodatkami: tofu oraz warzywami – rzodkwią, marchewką i posiekaną drobno kapustą pekińską, którą obficie posypujemy kolendrą.
WSKAZÓWKA: Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, należy dodać wody lub mleczka kokosowego.
Zobacz podobne
przepisy
Pikantna zupa tajska z krewetkami
Lekka, prosta, pikantna, pełna aromatycznych przypraw – taka jest zarówno kuchnia tajska, jak i zupa według przepisu Okrasy!
![Pikantna zupa tajska z krewetkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f088a526a01b-fa6baced5d-KW_08_Okrasa_Tajska_zupa_z_krewetkami_S_170915_POZIOM_RGB_960x540.webp)
Kokosowa zupa curry z marchewką
Zupa krem w zupełnie nowym, egzotycznym wydaniu – z wiórkami i mlekiem kokosowym, przyprawiona aromatyczną pastą curry.
![Kokosowa zupa curry z marchewką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2bde3efa18e8-cca61e6c39-Kuchnia_Lidla_Luty_PL_14093_S_37889_Kokosowa-zupa-curry-z-marchewka_960x540.webp)
Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem
Sycąca, rozgrzewająca propozycja dla miłośników Orientu. Aromatyczna zupa krem doskonale smakuje i kusi zapachem!
![Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d674b638228c-e81af71e19-Arabische-Linsensuppe-mit-Spinat.webp)
Zupa harira
Zupa w stylu marokańskim w interpretacji Karola Okrasy - niezapomniany rozgrzewający smak na chłodne dni!
![Zupa harira](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0069e1298181-108027d92a-Okrasa_Zupa_Harrira_KW_01_19228_S_370051_RGB_OK_1250x700.webp)
Komentarze (0)