Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY TOFU
Pokrojone w kostkę, dobrze odsączone i osuszone tofu wkładamy do pojemnika miksującego i rozdrabniamy. Używamy do tego programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 4. Przez otwór w pokrywie dolewamy olej oraz sos sojowy i podsmażamy tofu, używając programu przypiekanie / czas 7 minuty / temp. 120°C / obroty 1, bez miarki. Tofu przekładamy do miseczki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY ZUPĘ
Szalotkę obieramy i przekrawamy na pół. Dodajemy ją wraz z czosnkiem i papryczką chili do pojemnika miksującego i rozdrabniamy. Używamy do tego programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 8. Do rozdrobnionych składników, które dokładnie zgarniamy ze ścianek urządzenia po rozdrobnieniu, dolewamy olej oraz starty na tarce imbir. Wszystko podsmażamy, używając programu przypiekanie / czas 4 minuty / temp. 120°C / obroty 1, bez miarki.
Do przygotowanych składników dodajemy obrany i pokrojony w kostkę o boku 1 cm batat oraz pastę curry. Całość podsmażamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 2 minuty / temp. 120°C / obroty 1, bez miarki. Do pojemnika miksującego wlewamy mleczko koksowe oraz bulion.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA
Rzodkiew kroimy w słupki, a marchew w talarki. Warzywa umieszczamy na nakładce do parowania w naczyniu miksującym. Całość gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 30 minut / temperatura 110°C / obroty 1. Po tym czasie zdejmujemy nakładkę do parowania. Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do niej połamany makaron i gotujemy. Używamy programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 minut / temp. 110°C / obroty 1, bez miarki.
KROK 4: PODAJEMY ZUPĘ
Zupę podajemy z przygotowanymi wcześniej dodatkami: tofu oraz warzywami – rzodkwią, marchewką i posiekaną drobno kapustą pekińską, którą obficie posypujemy kolendrą.
WSKAZÓWKA: Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, należy dodać wody lub mleczka kokosowego.
Zobacz podobne
przepisy
Pikantna zupa tajska z krewetkami
Lekka, prosta, pikantna, pełna aromatycznych przypraw – taka jest zarówno kuchnia tajska, jak i zupa według przepisu Okrasy!
Kokosowa zupa curry z marchewką
Zupa krem w zupełnie nowym, egzotycznym wydaniu – z wiórkami i mlekiem kokosowym, przyprawiona aromatyczną pastą curry.
Arabska zupa z soczewicy ze szpinakiem
Sycąca, rozgrzewająca propozycja dla miłośników Orientu. Aromatyczna zupa krem doskonale smakuje i kusi zapachem!
Zupa harira
Zupa w stylu marokańskim w interpretacji Karola Okrasy - niezapomniany rozgrzewający smak na chłodne dni!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Gnocchi z kurczakiem i warzywami
- Czekoladki z masłem orzechowym i bez dodatku cukru
- Lekka sałatka z makaronem konjac i warzywami
- Wegański makowiec w polewie czekoladowej
- Grzybowy sos pieczeniowy
- Zupa pomidorowa z fetą w stylu greckim
- Frittata keto
- Ciasto mascarpone z owocami
- Muffinki śniadaniowe z warzywami i prosciutto
- EKSPRESOWY BIGOS
- Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym z pulpecikami
- Zapiekany makaron sycylijski
- Pikantna zupa z czerwonej soczewicy
- Zupa umami z makaronem ryżowym i warzywami
- Pasta kanapkowa z tofu i botwinką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)