
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIAMY SKŁADNIKI
Szalotkę obieramy i przekrawamy na pół. Dodajemy ją wraz z czosnkiem do pojemnika miksującego termorobota MC Smart i rozdrabniamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 8. Zgarniamy rozdrobnione składniki ze ścianek urządzenia.
KROK 2: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Do rozdrobnionych składników dolewamy olej sezamowy oraz dodajemy starty na tarce imbir, wszystko podsmażamy, używając programu przypiekanie ustawień / czas 4 minuty / temp. 120°C / obroty 1, bez miarki. Do składników dodajemy masło orzechowe, sos sojowy, oraz srirachę. Całość podsmażamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 2 minuty / temp. 110°C / obroty 1, bez miarki.
KROK 3: GOTUJEMY ZUPĘ
Do pojemnika miksującego z podsmażonymi składnikami wlewamy napój koksowy oraz bulion. Zupę gotujemy. Używamy programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 minuty / temp. 100°C / obroty 1, bez miarki.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY WARZYWA I PIECZARKI
Cukinię kroimy w słupki, pieczarki w talarki, ostrym nożem odkrawamy ziarna kukurydzy z kolby. Składniki przekładamy do pojemnika miksującego, umieszczonego w termorobocie MC Smart. Zupę doprawiamy solą lub sosem sojowym. Całość gotujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 10 minut / temperatura 110°C / obroty 1. W tym czasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Makaron dodajemy do zupy i mieszamy kopystką.
KROK 5: PODAJEMY ZUPĘ
Zupę podajemy z posiekaną dymką oraz opcjonalnie z papryczką chili.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Śledź w oleju
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba po japońsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Burek ze szpinakiem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Klasyczna sałatka grecka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Spaghetti carbonara
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto na pierogi
- Sernik pistacjowy
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Mini burgery
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)