Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- frytkownicę beztłuszczową
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA MINIPĄCZKI
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i cynamon. Składniki dokładnie ze sobą mieszamy i dodajemy do nich jogurt grecki, oliwę i purée z dyni. Całość mieszamy i na koniec zagniatamy, aż powstanie jednolite i zwarte ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na 14 równych części i formujemy z nich kuleczki. Jajko bełtamy w miseczce.
WSKAZÓWKA! Jeśli ciasto na pączki będzie się zbytnio kleić, możemy je delikatnie podsypać mąką.
KROK 2: SMAŻYMY MINIPĄCZKI
Minipączki układamy we frytkownicy beztłuszczowej i smarujemy jajkiem. Następnie smażymy je przez ok. 15 minut w temperaturze 160°C. Gotowe minipączki studzimy.
KROK 3: OBTACZAMY MINIPĄCZKI W POSYPCE
Masło roztapiamy, a cukier mieszamy z cynamonem. Każdego wystudzonego minipączka najpierw zanurzamy w maśle, a następnie obtaczamy w mieszance cukru z cynamonem.
Zobacz podobne
przepisy
Cronuty
Połączenie croissanta i donuta, czyli cronut! Paweł pokaże Ci, jak przygotować ten popularny deser.
Lody w miseczce z churros
Deser w hiszpańskim stylu z gałką przyjemnie chłodnych lodów! Pomysłowa jadalna miseczka z churros wszystkim przypadnie do smaku!
Najlepsze minipączki
Jak uczcić tłusty czwartek? Przygotuj minipączki z pełnoziarnistej mąki z dodatkiem serka homogenizowanego według przepisu Pawła Małeckiego!
Wegańskie minidonuty z kremem czekoladowym
Wegańskie, mini i w dodatku czekoladowe? Tak! To donuty Kingi przygotowane z minimalną ilością tłuszczu i bez białego cukru. Koniecznie spróbuj jeśli chcesz, aby Twoje słodkości były bardziej fit.
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)