
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- frytkownicę beztłuszczową
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA MINIPĄCZKI
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i cynamon. Składniki dokładnie ze sobą mieszamy i dodajemy do nich jogurt grecki, oliwę i purée z dyni. Całość mieszamy i na koniec zagniatamy, aż powstanie jednolite i zwarte ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na 14 równych części i formujemy z nich kuleczki. Jajko bełtamy w miseczce.
WSKAZÓWKA! Jeśli ciasto na pączki będzie się zbytnio kleić, możemy je delikatnie podsypać mąką.
KROK 2: SMAŻYMY MINIPĄCZKI
Minipączki układamy we frytkownicy beztłuszczowej i smarujemy jajkiem. Następnie smażymy je przez ok. 15 minut w temperaturze 160°C. Gotowe minipączki studzimy.
KROK 3: OBTACZAMY MINIPĄCZKI W POSYPCE
Masło roztapiamy, a cukier mieszamy z cynamonem. Każdego wystudzonego minipączka najpierw zanurzamy w maśle, a następnie obtaczamy w mieszance cukru z cynamonem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto marchewkowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Krokiety z mięsem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Mini burgery
- Ryba z piekarnika
- Łazanki
- Makowiec japoński
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Kutia
- Sałatka gyros
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)