Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender ręczny
- rękaw cukierniczy
- gofrownicę z płytką do pieczenia minidonutów
Przygotuj wcześniej:
Rozgrzej gofrownicę.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SUCHE SKŁADNIKI
Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól przesiewamy przez sitko o drobnych oczkach. Tak przygotowane składniki mieszamy.
KROK 2: BLENDUJEMY MOKRE SKŁADNIKI
Daktyle medjool pozbawiamy pestek. Przekładamy je do wysokiego naczynia, dodajemy napój owsiany, ekstrakt waniliowy i oliwę i całość blendujemy.
WSKAZÓWKA! Jeśli chcemy użyć innych, mniejszych daktyli, najlepiej wykorzystać ok. 10 sztuk i gdyby były twarde, namoczyć je we wrzątku.
KROK 3: PIECZEMY DONUTY
Mokre składniki łączymy z suchymi i dokładnie mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego, odcinamy końcówkę i wyciskamy donuty do maszyny. Pieczemy je przez ok. 5 minut i czynność powtarzamy, aż skończy nam się ciasto. Gotowe donuty delikatnie studzimy.
WSKAZÓWKA! Jeśli chcemy upiec pączki w piekarniku, najlepiej wykorzystać silikonową formę do donutów i piec je w temperaturze 200°C przez ok. 10 minut.
KROK 4: DEKORUJEMY DONUTY
Składniki kremu umieszczamy w wysokim naczyniu i dokładnie blendujemy na gładką masę. Pistacje dość drobno siekamy. Każdy donut smarujemy kremem czekoladowym i ozdabiamy różnymi dodatkami.
Zobacz podobne
przepisy
Pączki z jabłkami i żurawiną
Wariacja na temat tradycyjnego przysmaku z ciasta drożdżowego. Jego smak wzbogacono jabłkami i żurawiną. Wyszło pysznie!
Pączki w egzotycznym wydaniu
Pączek kojarzy Ci się tylko z dziką różą i lukrem? Spróbuj azjatyckiej wersji tego deseru o aromacie kokosa i mango.
Pączkowe bułeczki z konfiturą różano-malinową
Pączkowe bułeczki, posypane nasionami amarantusa, podane z masłem i domowej roboty konfiturą różano-malinową. Trudno znaleźć coś bardziej idealnego na niedzielne śniadanie!
Pączki z lodami i karmelizowanymi jabłkami
Pączki z dodatkiem wanilii, wypełnione lodami waniliowymi, podane z karmelizowanymi jabłkami – spróbuj deseru, który dosłownie rozpływa się w ustach!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Uszka z grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kompot z suszu z cytryną
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ciasto marchewkowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Błyskawiczne pierniczki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)