![Wegańskie minidonuty z kremem czekoladowym Wegańskie minidonuty z kremem czekoladowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/28ed879b9fd2-0e4b3a018469-kw06-2024-kinga-paruzel-weganskie-minidonuty-z-kremem-czekoladowym-1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender ręczny
- rękaw cukierniczy
- gofrownicę z płytką do pieczenia minidonutów
Przygotuj wcześniej:
Rozgrzej gofrownicę.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SUCHE SKŁADNIKI
Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól przesiewamy przez sitko o drobnych oczkach. Tak przygotowane składniki mieszamy.
KROK 2: BLENDUJEMY MOKRE SKŁADNIKI
Daktyle medjool pozbawiamy pestek. Przekładamy je do wysokiego naczynia, dodajemy napój owsiany, ekstrakt waniliowy i oliwę i całość blendujemy.
WSKAZÓWKA! Jeśli chcemy użyć innych, mniejszych daktyli, najlepiej wykorzystać ok. 10 sztuk i gdyby były twarde, namoczyć je we wrzątku.
KROK 3: PIECZEMY DONUTY
Mokre składniki łączymy z suchymi i dokładnie mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego, odcinamy końcówkę i wyciskamy donuty do maszyny. Pieczemy je przez ok. 5 minut i czynność powtarzamy, aż skończy nam się ciasto. Gotowe donuty delikatnie studzimy.
WSKAZÓWKA! Jeśli chcemy upiec pączki w piekarniku, najlepiej wykorzystać silikonową formę do donutów i piec je w temperaturze 200°C przez ok. 10 minut.
KROK 4: DEKORUJEMY DONUTY
Składniki kremu umieszczamy w wysokim naczyniu i dokładnie blendujemy na gładką masę. Pistacje dość drobno siekamy. Każdy donut smarujemy kremem czekoladowym i ozdabiamy różnymi dodatkami.
Zobacz podobne
przepisy
Pączki z jabłkami i żurawiną
Wariacja na temat tradycyjnego przysmaku z ciasta drożdżowego. Jego smak wzbogacono jabłkami i żurawiną. Wyszło pysznie!
![Pączki z jabłkami i żurawiną](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/659e3d0411a5-cf37af6396-paczki_PL_13753_S6957_RGB_960x540.webp)
Pączki w egzotycznym wydaniu
Pączek kojarzy Ci się tylko z dziką różą i lukrem? Spróbuj azjatyckiej wersji tego deseru o aromacie kokosa i mango.
![Pączki w egzotycznym wydaniu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/353ab9dd0b9b-e8839977d1-22071_cukiernik-kw-32_2015.webp)
Pączkowe bułeczki z konfiturą różano-malinową
Pączkowe bułeczki, posypane nasionami amarantusa, podane z masłem i domowej roboty konfiturą różano-malinową. Trudno znaleźć coś bardziej idealnego na niedzielne śniadanie!
![Pączkowe bułeczki z konfiturą różano-malinową](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/dd773f12f8cf-aa0c604983d5-paczkowe_buleczki_z_konfitura_rozano-malinowa_1250x700.webp)
Pączki z lodami i karmelizowanymi jabłkami
Pączki z dodatkiem wanilii, wypełnione lodami waniliowymi, podane z karmelizowanymi jabłkami – spróbuj deseru, który dosłownie rozpływa się w ustach!
![Pączki z lodami i karmelizowanymi jabłkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a15796b3fdac-6ec1ec240f53-BS_ONLINE_KW2_MALECKI_PACZKI_178462_RGB_OK_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Pamuła – zupa owocowa z okrasą
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Kanapka z klopsikami w sosie pomidorowym z burratą
- Serduszkowe muffiny z konfiturą z pomidorów czekoladowych
- Fasola z makrelą
- Dip z ciecierzycy
- Hiszpańska pizza
- Trifle truskawkowy z makaronikami
- Wigilijne pierogi buraczane na słono
- Kanapki sylwestrowe z pastą śledziową z awokado
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Kolorowe lody na patyku bez dodatku cukru
- Sałatka krabowa z makaronem ryżowym
- Wigilijne pierogi buraczane na słodko
Komentarze (0)