Triki kulinarne
Czym jest glazurowanie? Czy jest na to przepis? Jakie triki kulinarne i sposoby wykorzystać? Jak ugotować jajko idealne i czy istnieje skuteczny sposób na obieranie cebuli bez ronienia łez? Poznaj lifehacki i porady kuchenne naszych kucharzy.
Jak zrobić lukier o różnych smakach?
Jak zrobić lukier o różnych smakach do zdobienia ciast? Obejrzyj trik Pawła Małeckiego!
Jak zrobić kolorowy lukier i szpryc glazurę?
Kolorowy lukier oraz niezawodna szpryc glazura do zdobienia pierniczków, ciasteczek i tortów – zobacz, jak je zrobić!
Jak dekorować torty czekoladą?
W jaki sposób wykorzystać czekoladę, by nasze torty wyglądały spektakularnie? Obejrzyj trik Pawła!
JAK WYSUSZYĆ ZIOŁA?
Smakiem i zapachem ziół możesz cieszyć się cały rok! Poznaj szybki sposób, jak ususzyć zioła domowym sposobem!
Sposoby parzenia kawy
Poznaj sposoby parzenia kawy, które sprawią, że Twoja domowa wersja małej czarnej będzie smakować jak z najlepszej kawiarni.
Jak przygotować owoce do przetworów?
Różne owoce mają różne wymagania. Dowiedz się, jak je przygotować, by wyczarować z nich idealny mus lub pyszne powidła.
Co to jest pektyna/czym zagęszczać przetwory bez pektyny?
Jak uzyskać odpowiednią konsystencję konfitur i dżemów? Wystarczy skorzystać z zawartej w owocach naturalnej pektyny.
Napełnianie słoików, po co się je odwraca do góry dnem?
Dokładne zamknięcie słoiczków to gwarancja dobrze przygotowanych przetworów. Odwracanie do góry dnem w tym pomaga.
Naturalne konserwanty
Konserwanty w żywności nie muszą oznaczać niczego złego! Te, które pochodzą z samej natury, są naszym sprzymierzeńcem.
Otwórz słoik!
Masz problem z odkręceniem słoika? Nie musisz używać siły! Wystarczy, że zastosujesz jeden z naszych sposobów otwierania.