Triki kulinarne
Czym jest glazurowanie? Czy jest na to przepis? Jakie triki kulinarne i sposoby wykorzystać? Jak ugotować jajko idealne i czy istnieje skuteczny sposób na obieranie cebuli bez ronienia łez? Poznaj lifehacki i porady kuchenne naszych kucharzy.
Jak zrobić lukier o różnych smakach?
Jak zrobić lukier o różnych smakach do zdobienia ciast? Obejrzyj trik Pawła Małeckiego!
![Jak zrobić lukier o różnych smakach?](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/85101f209ee8-55fddb10a3e0-jak-zrobic-lukier-o-roznych-smakach-KW46-2016-1250x700.webp)
Jak zrobić kolorowy lukier i szpryc glazurę?
Kolorowy lukier oraz niezawodna szpryc glazura do zdobienia pierniczków, ciasteczek i tortów – zobacz, jak je zrobić!
![Jak zrobić kolorowy lukier i szpryc glazurę?](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/d3766697513a-a5c97cf9220d-jak-zrobic-kolorowy-lukier-i-szpryc-glazure-KW46-2016-1250x700.webp)
Jak dekorować torty czekoladą?
W jaki sposób wykorzystać czekoladę, by nasze torty wyglądały spektakularnie? Obejrzyj trik Pawła!
![Jak dekorować torty czekoladą?](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4402eb11b33e-2787664a6246-BS_PL_KW43_Pawel_czekoladowe_ozdoby_1250x700.webp)
JAK WYSUSZYĆ ZIOŁA?
Smakiem i zapachem ziół możesz cieszyć się cały rok! Poznaj szybki sposób, jak ususzyć zioła domowym sposobem!
![JAK WYSUSZYĆ ZIOŁA?](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/821a869ca6a3-3f43a5fc5a06-Beautyshoty-PL-KW42-21557_16842_rgb_ok422016.webp)
Sposoby parzenia kawy
Poznaj sposoby parzenia kawy, które sprawią, że Twoja domowa wersja małej czarnej będzie smakować jak z najlepszej kawiarni.
![Sposoby parzenia kawy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/622991329460-e6e2e8c0b8-do publikacji sposoby parzenia kawy.webp)
Jak przygotować owoce do przetworów?
Różne owoce mają różne wymagania. Dowiedz się, jak je przygotować, by wyczarować z nich idealny mus lub pyszne powidła.
![Jak przygotować owoce do przetworów?](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/42f74305edd1-b9488f42b7-Cukiernik_Trik_16_960x540.webp)
Co to jest pektyna/czym zagęszczać przetwory bez pektyny?
Jak uzyskać odpowiednią konsystencję konfitur i dżemów? Wystarczy skorzystać z zawartej w owocach naturalnej pektyny.
![Co to jest pektyna/czym zagęszczać przetwory bez pektyny?](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0ceca2db0c0b-952734fb92-Cukiernik_Trik_18_960x540.webp)
Napełnianie słoików, po co się je odwraca do góry dnem?
Dokładne zamknięcie słoiczków to gwarancja dobrze przygotowanych przetworów. Odwracanie do góry dnem w tym pomaga.
![Napełnianie słoików, po co się je odwraca do góry dnem?](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/aafebf065cf8-85462ef3c4-Cukiernik_Trik_20_960x540.webp)
Naturalne konserwanty
Konserwanty w żywności nie muszą oznaczać niczego złego! Te, które pochodzą z samej natury, są naszym sprzymierzeńcem.
![Naturalne konserwanty](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/cf7ea59bffe7-10fdde96b1-Cukiernik_Trik_21_960x540.webp)
Otwórz słoik!
Masz problem z odkręceniem słoika? Nie musisz używać siły! Wystarczy, że zastosujesz jeden z naszych sposobów otwierania.
![Otwórz słoik!](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ab013aec546c-1690e902ea-sposob na sloiki.webp)