Triki kulinarne
Czym jest glazurowanie? Czy jest na to przepis? Jakie triki kulinarne i sposoby wykorzystać? Jak ugotować jajko idealne i czy istnieje skuteczny sposób na obieranie cebuli bez ronienia łez? Poznaj lifehacki i porady kuchenne naszych kucharzy.
Jaja marmurkowe
Przygotuj jajka na twardo, które mają nie tylko pyszny smak, ale i atrakcyjny wygląd. Pomogą Ci w tym naturalne barwniki.

Karmelizowanie orzechów
Karmelizowane orzechy to świetny dodatek do deserów i doskonały pomysł na chrupiącą przekąskę. Dowiedz się, jak je zrobić!

Jak zrobić samemu masło klarowane?
Masło klarowane to wyrazisty i delikatny dodatek, który zawsze warto mieć w kuchni. Przygotujesz je w kilka chwil!

Domowy cukier waniliowy
Słodki i aromatyczny dodatek, niezastąpiony przy pieczeniu ciast i przygotowywaniu deserów. Zrób go własnoręcznie!

Aromatyczny ekstrakt waniliowy
Bardzo szybki i prosty sposób na przyrządzenie aromatycznego ekstraktu z wanilii. Z pewnością przyda Ci się w kuchni!

Pierniczkowe witraże
Prosty sposób na smaczne ciasteczka z pomysłową dekoracją ciasteczek. Paweł Małecki zdradza sekret landrynkowych witraży.

Pierniczki na choinkę
Jeśli marzysz o choince udekorowanej w ręcznie zdobione pierniczki, zajrzyj do Kuchni Lidla i dowiedz się, jak przygotować te oryginalne ozdoby choinkowe!

Jak ocenić świeżość jajka?
Chcesz mieć pewność, że jajko, którego chcesz użyć, jest świeże? Jak je sprawdzić bez rozbijania skorupki? Przekonaj się!

Sznurowanie szynki
Znajomość węzłów może być przydatna także w kuchni! Poznaj prosty sposób na sznurowanie mięsa i ciesz się smakiem wędlin.

Filetowanie karpia
Kilka ruchów nożem i... filety gotowe! Karol Okrasa radzi, jak w prosty sposób usunąć z ryby ości i uzyskać idealne płaty.

Chutney
Aromatyczny i wyrazisty w smaku – chutney w pełnej krasie! Posłuchaj, jak zrobić i z czym serwować słynny indyjski sos.
