Artykuły
Inspirujące artykuły o produktach i kuchniach z całego świata, które pozwolą Ci poznać sztukę kulinarną od zupełnie innej strony.
Zest i zester – co to takiego?
Weź odpowiedni przyrząd i zrób samodzielnie cytrusowy zest. To niezastąpiony dodatek do wytrawnych dań i deserów!
Jakie noże do kuchni? Podpowiadamy
Przygotowywanie posiłków jest dużo łatwiejsze, gdy używa się odpowiednio dobranych noży. Jak wybrać te najważniejsze?
Co dziś na deser? Jabłka w roli głównej!
Polskie jabłka, cynamon, żurawina… Na samą myśl w sercu robi się cieplej, a zimowa aura przestaje mieć znaczenie!
Pecora znaczy owca. Poznajcie pecorino.
Rozsmakuj się w serach pochodzących z południa Europy. Dzisiaj zdradzamy Ci sekrety owczego sera pecorino.
Czy mięso królika jest zdrowe? Udowodnimy Ci, że tak!
Mięso królika słynie z wyjątkowych właściwości. Jest lekkostrawne, odżywcze, bogate w dobre tłuszcze. Nic, tylko jeść!
Menu na walentynki
Przez żołądek do serca, ale zanim kolacja walentynkowa trafi do tego pierwszego, warto zainspirować się w Kuchni Lidla.
Pinterest – miejsce pełne inspiracji!
Pinterest to idealne miejsce do tworzenia nowoczesnej książki z inspiracjami kulinarnymi. Przypnij się do nas pinezką.
Concasse, czy wiesz, co to znaczy?
Co kryje się pod sformułowaniem „concasse z pomidorów” lub „concasse z pieprzu”? Obejrzyj film i rozwiej wątpliwości!
Auszpik, galart, zimne nóżki, czyli wszystko, co musisz wiedzieć o tym przysmaku!
Wzbogać swój kulinarny słownik i dowiedz się, czym jest auszpik.
Dlaczego w pubie piwo czasami smakuje jak rozwodnione?
Istnieje wiele czynników, które wpływają na jakość piwa serwowanego w lokalach. Czy znasz je wszystkie?
Czy w pubach dolewa się wody do piwa?
Dolewanie wody do piwa sprzedawanego w lokalach to mit, który słyszymy dosyć często. Czy jest w nim odrobina prawdy?
Czy to prawda, że piwo robi się z koncentratów i ekstraktów rozcieńczanych wodą?
Większość browarów produkuje swoje piwa z czterech podstawowych składników i przypraw. Dowiedz się z jakich.