Artykuły
Inspirujące artykuły o produktach i kuchniach z całego świata, które pozwolą Ci poznać sztukę kulinarną od zupełnie innej strony.
Wanilia – słodka i bardzo cenna!
Poznaj różnicę pomiędzy wanilią a waniliną, przepis na domowy cukier waniliowy i właściwości, jakie za sobą niesie.
Jak działa anyż?
Anyż gwiazdkowaty łączy w sobie smak, zapach, właściwości prozdrowotne, a także wyjątkowo estetyczny wygląd.
Cynamon i jego właściwości
Podejmowania wyzwania zjedzenia łyżki cynamonu nie polecamy, ale słodycze z tą wyjątkową przyprawą zdecydowanie tak!
Kuchenne triki na święta!
Przygotowanie wigilijnej kolacji to zadanie godne logistyka – poznaj niezawodne sposoby na to, jak to wszystko ogarnąć.
Na zimowe chłody – goździki!
Pomarańcze i mandarynki ozdobione goździkami symbolizują nadciągające święta. Wykorzystaj goździki także w kuchni.
Czas nakryć do świątecznego stołu
Nakrycie stołu podczas wigilijnego wieczoru jest niemal tak samo ważne jak smak potraw, które się na nim pojawią.
Pomysły na bożonarodzeniowe prezenty
Pięknie zapakowane prezenty gwiazdkowe na pewno trafią do rąk właściciela, jeśli użyjesz imiennych zawieszek.
Julienne – czyli wszystko o krojeniu w słupki
Paski, słupki, kosteczki… Dowiedz się, na czym polega popularny sposób krojenia i mów o gotowaniu jak profesjonalista!
Co to jest kruszon?
Poznaj sekret orzeźwiającego, smakowitego koktajlu na bazie kruszonego lodu i owoców. Z pewnością zechcesz go spróbować!
Ossobuco – co to jest?
Słynna potrawa kuchni włoskiej. O tym, z jakich składników się ją przyrządza i jak serwuje, dowiecie się z naszego opisu.
Zest i zester – co to takiego?
Weź odpowiedni przyrząd i zrób samodzielnie cytrusowy zest. To niezastąpiony dodatek do wytrawnych dań i deserów!
Jakie noże do kuchni? Podpowiadamy
Przygotowywanie posiłków jest dużo łatwiejsze, gdy używa się odpowiednio dobranych noży. Jak wybrać te najważniejsze?