Jagody • Przepisy / Porady • strona 2Uwielbiasz jagody? ☆ Poznaj przepisy i porady ☆ Sprawdź najważniejsze informacje i przeczytaj dodatkowe artykuły ☆ Jakie właściwości mają jagody? ☆ Ile kalorii mają jagody? ☆ Co zrobić z jagód? ☆ Dowiedz się więcej i zaskocz swoich bliskich dzięki Kuchni Lidla!<p>Ich nazwa odnosi się tak naprawdę do wielu roślin, które wytwarzają mięsiste owoce zawierające wewnątrz nasiona. I tak, jagody wykształcają m.in. pomidory, winogrona, a nawet arbuzy. Z kolei wszystkim znana jagoda to właściwie czarna jagoda, borówka czarna albo czernica. Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że ten mały owoc posiada aż tyle nazw zwyczajowych, które w zasadzie nie występują w powszechnym użyciu.</p>
https://kuchnialidla.pl/przepisy/jagody/2