
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Ścieramy zest z limonki
Limonkę sparzamy, ze skórki ścieramy zest. Paski skórki odstawiamy do lodówki, przykryte wilgotnym papierem kuchennym. Sok wyciskamy.
Krok 2: Przecieramy jagody przez sito
Jagody myjemy i przebieramy. Sok jabłkowy wraz z sokiem z limonki zagotowujemy z 75 g cukru. Dodajemy jagody i gotujemy pod przykryciem przez ok. 5 minut. Zupę miksujemy, przecieramy przez gęste sito. Ewentualnie doprawiamy większą ilością cukru. Studzimy, a następnie dobrze schładzamy w lodówce.
Krok 3: Przygotowujemy pianę z białek
Przed podaniem zagotowujemy w garnku dużą ilość osolonej wody.
Przesiewamy cukier puder. Białko ubijamy na sztywno, dodając stopniowo cukier puder. Pianę z białek odrywamy po kawałku za pomocą dwóch łyżek i wkładamy do wrzącej wody, a następnie gotujemy przez 1-2 minuty, obracając przy tym jeden raz. Osączamy i podajemy natychmiast na zupie jagodowej, posypujemy zestem z limonki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sernik pistacjowy
- Pierniki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Śledzie po kaszubsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Domek z piernika
- Kutia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)