
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Ścieramy zest z limonki
Limonkę sparzamy, ze skórki ścieramy zest. Paski skórki odstawiamy do lodówki, przykryte wilgotnym papierem kuchennym. Sok wyciskamy.
Krok 2: Przecieramy jagody przez sito
Jagody myjemy i przebieramy. Sok jabłkowy wraz z sokiem z limonki zagotowujemy z 75 g cukru. Dodajemy jagody i gotujemy pod przykryciem przez ok. 5 minut. Zupę miksujemy, przecieramy przez gęste sito. Ewentualnie doprawiamy większą ilością cukru. Studzimy, a następnie dobrze schładzamy w lodówce.
Krok 3: Przygotowujemy pianę z białek
Przed podaniem zagotowujemy w garnku dużą ilość osolonej wody.
Przesiewamy cukier puder. Białko ubijamy na sztywno, dodając stopniowo cukier puder. Pianę z białek odrywamy po kawałku za pomocą dwóch łyżek i wkładamy do wrzącej wody, a następnie gotujemy przez 1-2 minuty, obracając przy tym jeden raz. Osączamy i podajemy natychmiast na zupie jagodowej, posypujemy zestem z limonki.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z mango z imbirem i limonką
Zupa to danie, w którym możemy zamknąć szerokie spektrum smaku. Tym razem serwujemy krem z mango w azjatyckim stylu.

Krem z dyni
Jest prosty, zdrowy i bardzo smaczny. Przepis na zupę krem z dyni to wspaniała propozycja na letni posiłek.

Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
Idealny sposób na ochłodę w najgorętsze dni – pyszny chłodnik z truskawek i arbuza, przełamany słonym smakiem sera feta.

Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru z grzankami
Zobacz, jak połączyć marchew, pomarańcze i kilka kromek chleba w smaczną, aromatyczną zupę krem.

Komentarze (0)