Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Ścieramy zest z limonki
Limonkę sparzamy, ze skórki ścieramy zest. Paski skórki odstawiamy do lodówki, przykryte wilgotnym papierem kuchennym. Sok wyciskamy.
Krok 2: Przecieramy jagody przez sito
Jagody myjemy i przebieramy. Sok jabłkowy wraz z sokiem z limonki zagotowujemy z 75 g cukru. Dodajemy jagody i gotujemy pod przykryciem przez ok. 5 minut. Zupę miksujemy, przecieramy przez gęste sito. Ewentualnie doprawiamy większą ilością cukru. Studzimy, a następnie dobrze schładzamy w lodówce.
Krok 3: Przygotowujemy pianę z białek
Przed podaniem zagotowujemy w garnku dużą ilość osolonej wody.
Przesiewamy cukier puder. Białko ubijamy na sztywno, dodając stopniowo cukier puder. Pianę z białek odrywamy po kawałku za pomocą dwóch łyżek i wkładamy do wrzącej wody, a następnie gotujemy przez 1-2 minuty, obracając przy tym jeden raz. Osączamy i podajemy natychmiast na zupie jagodowej, posypujemy zestem z limonki.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z mango z imbirem i limonką
Zupa to danie, w którym możemy zamknąć szerokie spektrum smaku. Tym razem serwujemy krem z mango w azjatyckim stylu.
Krem z dyni
Jest prosty, zdrowy i bardzo smaczny. Przepis na zupę krem z dyni to wspaniała propozycja na letni posiłek.
Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z fetą i miętą
Idealny sposób na ochłodę w najgorętsze dni – pyszny chłodnik z truskawek i arbuza, przełamany słonym smakiem sera feta.
Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru z grzankami
Zobacz, jak połączyć marchew, pomarańcze i kilka kromek chleba w smaczną, aromatyczną zupę krem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tortelloni z sosem pomidorowym
- Piwne muffinki z malinami
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Grochówka wojskowa
- Łosoś w pomarańczach na kapuście pekińskiej
- Łosoś z kremem musztardowym w chlebie pita
- Pieczone gołąbki ziemniaczane z grzybami
- Pascha czekoladowa
- Szaszłyki z jagnięciny
- Burgery z tofu
- Kandyzowana skórka pomarańczowa i cytrynowa
- Kremowa zupa tortellini
- Zupa parmezan pasta
- Wielkanocna brioszka
- Musli z gotowanymi gruszkami i ze skyrem
- Sałatka z topinamburem
- Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Kokosowe krewetki z sosem mango
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Nalewka z głogu
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Gofry z owocami i cukrem pudrem
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Kuleczki z koziego sera
- Bigos rybny
- Naleśniki w sosie piwnym
- Ośmiorniczki z grilla
- Kuskus z gulaszem jagnięcym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)