• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • woreczki do zamrażania
  • wałek do ciasta
  • okrągłą formę o średnicy 20 cm

Krok 1: Przygotowujemy spód

Ciastka przekładamy do woreczka do zamrażania, woreczek zamykamy, ciastka rozdrabniamy za pomocą wałka do ciasta. 40 g masła roztapiamy. Łączymy z rozdrobnionymi ciastkami i rozkładamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia, formując przy tym niewielką krawędź. Spód wstawiamy do lodówki.

Kok 2: Przygotowujemy krem

Czekoladę drobno siekamy i przekładamy do miski. Śmietankę zagotowujemy z cukrem pudrem, pozostałym masłem i espresso w proszku. Przelewamy do czekolady, którą stapiamy, mieszając, pod wpływem ciepła śmietanki. Miskę umieszczamy w gorącej kąpieli wodnej i krem studzimy przez 35-45 minut, mieszając od czasu do czasu, aż będzie matowy i będzie nadawać się do smarowania.

Krok 3: Łączymy składniki tarty

Jagody myjemy i osuszamy. Krem rozsmarowujemy na schłodzonym spodzie z herbatników. Wierzch posypujemy jagodami i podajemy natychmiast. Możemy też ciasto wstawić do lodówki. Wówczas na 10 minut przed podaniem należy je z niej wyjąć.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram