Kuchnia chińska - Makaron z warzywami - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Szybki stir fry z krewetkami
Ekspresowy, chrupiący, pełen warzyw i smaków w azjatyckim stylu! Jeśli ochota na stir fry z krewetkami pojawi się nagle, przygotuj go koniecznie według przepisu Kingi!
Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Masz ochotę na coś orientalnego? Wypróbuj ten prosty przepis i zaproś aromatyczne smaki do swojego domu!
Makaron z warzywami – przepis
Planujecie makaron z warzywami na obiad? Mamy na to przepis i to nie jeden, a kilkanaście. Nawet najprostsze dania można wykonać na kilka sposobów, dlatego przepis na makaron z warzywami nigdy nie będzie nudny. Makaron smażony, zapiekany czy duszony – zawsze z warzywami, a czasami również z mięsem i rybą. W Kuchni Lidla znajdziecie mnóstwo inspiracji, które pozwolą Wam przyrządzić m.in.:
- makaron z warzywami zapiekany: zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą
- makaron z warzywami w sosie: gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem lub makaron w sosie sojowym
- makaron z warzywami i kurczakiem: makaron z pieczonym kurczakiem i szpinakiem
- makaron z warzywami w sosie śmietanowym: makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- makaron razowy z warzywami: makaron razowy z sosem serowo-brokułowym
A jeśli akurat jesteście na diecie albo najzwyczajniej w świecie dbacie o linię, to w Kuchni Lidla znajdziecie również przepis na makaron z warzywami w wersji fit. Sprawdźcie pomysł na penne z salsą freddo, niezwykle lekkie danie z zimnym sosem. Naprawdę warto!
Nie odbierając smakoszom mięsa przyjemności z jedzenia, trzeba zaznaczyć, że makaron z kurczakiem i warzywami równie dobrze można przygotować w postaci dania fit. Wystarczy smażenie kurczaka na patelni zastąpić pieczeniem w piekarniku, a zamiast śmietany do przygotowania sosu użyć jogurtu naturalnego. Gotowe!
Jak zrobić makaron z warzywami?
Makaron z warzywami można zrobić niewielkim kosztem i w bardzo szybki sposób. Z Kuchnią Lidla przekonacie się, że taka potrawa jest gotowa nawet w 20 minut! Kluczem do sukcesu jest w jej przypadku wybór odpowiedniego sosu, który podkreśli smak i uzupełni całość kompozycji. Jaki sos jest więc najlepszy do makaronu z warzywami? Taki, który będzie pasował do warzyw. Jeśli więc mamy ochotę na sos śmietanowy, to wybierzmy brokuły, szpinak albo szparagi. Do dań z sosem sojowym inspirowanych kuchnią azjatycką dodajcie natomiast kapustę, np. pak choi, czy też papryczki chili. Wskazówek szukajcie już dziś w przepisach Kuchni Lidla!