Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • wok lub dużą patelnię
  • moździerz

Krok 1: Przygotowujemy makaron stir-fry

Makaron zalewamy zimną wodą i pozostawiamy do napęcznienia na ok. 25 minut. Czosnek drobno siekamy, szalotki kroimy w piórka, a marchewkę i paprykę w słupki. Na dużej patelni lub w woku rozgrzewamy olej. Podsmażamy szalotkę z czosnkiem aż do zeszklenia. Następnie dodajemy marchew i paprykę. Z kapusty obrywamy liście, myjemy i dodajemy do pozostałych warzyw. Dolewamy sos sojowy i chwilę podsmażamy. Dolewamy ⅓ szklanki wody i wrzucamy odcedzony makaron. Całość smażymy, dopóki makaron nie wchłonie całej wody. Od czasu do czasu mieszamy. Doprawiamy sokiem wyciśniętym z limonki, syropem z agawy i posiekaną papryczką chili.

Krok 2: Podajemy danie

Makaron stir-fry nakładamy do miseczek i tuż przed podaniem posypujemy pokruszonymi orzeszkami ziemnymi i posiekanym szczypiorkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Monoxide Monoxide
    108 dni temu
    Piękne danie <3 sama bym zrobiła taki makaron, ale boję się, że nie wyjdzie :(

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram