Kuchnia polska - Naleśniki na słono - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Zielone krokiety z farszem ruskim
Zaskakujące, nieoczywiste i pyszne! Krokiety z farszem z pierogów ruskich, w których kasza jaglana zastępuje ziemniaki, nie tylko zasmakują wszystkim, ale będą powracać do obiadowego menu wyjątkowo często. Spróbuj!
Naleśniki na słono – najlepsze przepisy
Jeśli macie ochotę na szybkie i smaczne danie obiadowe, to idealnie sprawdzą się w tej roli właśnie naleśniki z wytrawnym farszem. Trudno o jeden uniwersalny przepis, którym zadowoliłby się każdy smakosz naleśników na słono, dlatego warto wziąć pod uwagę więcej opcji. W myśl tej zasady Kuchnia Lidla proponuje – oto przepisy:
- naleśniki po meksykańsku: los burritos, czyli tortilla z mięsno-warzywnym farszem
- naleśniki z twarogiem: naleśniki z pstrągiem i gruszką
- naleśniki z mięsem: zapiekane enchiladas z farszem z mięsa mielonego i mango
- naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem: kolorowe naleśniczki
- naleśniki z pieczarkami: krokiety z kapustą i pieczarkami
A jeśli jesteście wegetarianami i akurat nie przepadacie za krokietami, to mięso czy ryby możecie równie dobrze zastąpić serem. Zamiast więc przyrządzać naleśniki z kurczakiem, można pokusić się na przykład o przygotowanie naleśników ze szpinakiem i fetą, których smaki wyśmienicie się komponują.
Co przepis, to inna kompozycja. A możliwości jest nieskończenie wiele! Naleśniki na słono to naprawdę kopalnia pomysłów kulinarnych. Musicie spróbować!
Naleśniki na słono – z czym podawać?
Tak jak w przypadku każdego dania, również w przypadku naleśników wytrawnych, znaczącą rolę odgrywają dodatki. Z nimi cała potrawa zyskuje na wyrazistości. Z czym więc najlepiej jadać naleśniki na słono? Naleśniki najczęściej podaje się z różnego rodzaju sosami – od śmietankowego i ziołowego po czosnkowy itp. Niektórym wystarczy po prostu odrobina gęstej śmietany, inni bardziej wymagający smakosze wolą oliwę lub zioła, a nawet sałatę. Przekonajcie się, co zatem proponuje Kuchnia Lidla: