
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
- sito
- patelnię teflonową
Sposób przygotowania:
Krok 1: GOTUJEMY KASZĘ JAGLANĄ
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Odcedzamy na sicie i odstawiamy do wystudzenia.
Krok 2: SMAŻYMY NALEŚNIKI
Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego łączymy w wysokim naczyniu i miksujemy, aż się połączą. Ciasto odstawiamy na ok. 10 minut, by odpoczęło.
Naleśniki smażymy kolejno na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Na osobnej patelni na rozgrzanej oliwie smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, aż się zarumieni.
Wystudzoną kaszę przekładamy do miski i miksujemy za pomocą blendera. Dodajemy wędzony twaróg, przesmażoną cebulkę oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.
Krok 4: FASZERUJEMY NALEŚNIKI
Na każdy naleśnik (na środek placka) wykładamy po 3 łyżki farszu. Boki naleśnika zawijamy do środka, a następnie rolujemy naleśnik.
Krok 5: PANIERUJEMY I SMAŻYMY NALEŚNIKI
Zwinięte naleśniki obtaczamy w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy z każdej strony na rozgrzanej oliwie i na średnim ogniu, aż się zezłocą.
Krok 6: PODAJEMY NALEŚNIKI
Naleśniki podajemy z kleksem jogurtu naturalnego i posiekanym szczypiorem dymki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba z piekarnika
- Piernik świąteczny
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Pieczona ryba po grecku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Spaghetti carbonara
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto na pierogi
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Łazanki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)