Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
- sito
- patelnię teflonową
Sposób przygotowania:
Krok 1: GOTUJEMY KASZĘ JAGLANĄ
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Odcedzamy na sicie i odstawiamy do wystudzenia.
Krok 2: SMAŻYMY NALEŚNIKI
Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego łączymy w wysokim naczyniu i miksujemy, aż się połączą. Ciasto odstawiamy na ok. 10 minut, by odpoczęło.
Naleśniki smażymy kolejno na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Na osobnej patelni na rozgrzanej oliwie smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, aż się zarumieni.
Wystudzoną kaszę przekładamy do miski i miksujemy za pomocą blendera. Dodajemy wędzony twaróg, przesmażoną cebulkę oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.
Krok 4: FASZERUJEMY NALEŚNIKI
Na każdy naleśnik (na środek placka) wykładamy po 3 łyżki farszu. Boki naleśnika zawijamy do środka, a następnie rolujemy naleśnik.
Krok 5: PANIERUJEMY I SMAŻYMY NALEŚNIKI
Zwinięte naleśniki obtaczamy w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy z każdej strony na rozgrzanej oliwie i na średnim ogniu, aż się zezłocą.
Krok 6: PODAJEMY NALEŚNIKI
Naleśniki podajemy z kleksem jogurtu naturalnego i posiekanym szczypiorem dymki.
Zobacz podobne
przepisy
Ryżowe krokiety z mozzarellą i pieczarkami
Pyszny pomysł na lekkie, bezmięsne danie. Krokiety z ryżu podane na sałacie to świetny wybór na każdą porę dnia.
Zapiekane naleśniki z ratatouille
Duszone warzywa zawinięte w naleśnik, zapieczone z serem to łatwy sposób na smaczny i udany obiad!
Krokiety z kapustą i grzybami – przepis
Chrupiące naleśniki w panierce wypełnione farszem z kiszonej kapusty i pieczarek. Zobacz, jak przygotować krokiety!
Wegańskie krokiety ze szpinakiem
Zachwycają chrupiącą panierką, a w środku kryją pyszny, kremowy farsz ze szpinaku i nerkowców! Wegańskie krokiety Kingi to idealny, roślinny obiad dla całej rodziny!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Śledzie po kaszubsku
- Piernik staropolski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Sernik krakowski
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Wigilijny makowiec
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)