Zielone krokiety z farszem ruskim

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender
  • sito
  • patelnię teflonową

Sposób przygotowania:

Krok 1: GOTUJEMY KASZĘ JAGLANĄ

Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Odcedzamy na sicie i odstawiamy do wystudzenia.

Krok 2: SMAŻYMY NALEŚNIKI

Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego łączymy w wysokim naczyniu i miksujemy, aż się połączą. Ciasto odstawiamy na ok. 10 minut, by odpoczęło.

Naleśniki smażymy kolejno na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ

Na osobnej patelni na rozgrzanej oliwie smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, aż się zarumieni.

Wystudzoną kaszę przekładamy do miski i miksujemy za pomocą blendera. Dodajemy wędzony twaróg, przesmażoną cebulkę oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.

Krok 4: FASZERUJEMY NALEŚNIKI

Na każdy naleśnik (na środek placka) wykładamy po 3 łyżki farszu. Boki naleśnika zawijamy do środka, a następnie rolujemy naleśnik.

Krok 5: PANIERUJEMY I SMAŻYMY NALEŚNIKI

Zwinięte naleśniki obtaczamy w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy z każdej strony na rozgrzanej oliwie i na średnim ogniu, aż się zezłocą.

Krok 6: PODAJEMY NALEŚNIKI

Naleśniki podajemy z kleksem jogurtu naturalnego i posiekanym szczypiorem dymki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!