Łatwe przepisy - Tatar - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Tatar z buraków z żółtkiem z mango
Lubisz eksperymentować ze smakiem i próbować nowych, wegańskich potraw? Jeśli tak, koniecznie przygotuj ten tatar z buraków z żółtkiem z mango! Z pewnością będzie świetnym urozmaiceniem wielkanocnego stołu.
Tatar z łososia z sałatką z ogórka i jabłka
Elegancka i klasyczna przystawka dla fanów ryb i słodko-ostrych połączeń smakowych. Tatar z łososia z sałatką z jabłka i ogórka doskonale pasuje do sylwestrowego menu!
Wegański tatar
W pełni roślinna odsłona tej klasycznie mięsnej przystawki poleca się wszystkim, którzy nie boją się kulinarnych eksperymentów! Sprawdź, jak przygotować wegański tatar, wykorzystując przepis Kingi!
Tatar wołowy w omlecie sojowym
Tatar z jajkiem? Oczywiście! Ale w zupełnie nowy sposób! Spróbuj połączenia siekanego, tatara wołowego z omletem sojowym.
Tatar z marynowanego łososia z sosem z mango i sałatką z buraka
Wypróbuj niezwykły przepis Okrasy na tatar z łososia z sałatką z upieczonego buraka i sosem mango.
Tatar ze śledzia z musztardą francuską
Doskonały tatar z marynowanego śledzia – szybki i smaczny pomysł na przystawkę autorstwa Doroty Wellman!
Z czego można przygotować tatar?
Najbardziej klasyczny tatar to tatar wołowy, powstający zwykle z udźca, szynki, polędwicy lub ligawy. W naszej kuchni dużą popularnością cieszą się też tatary, do których używamy surowego mięsa ryby, np. tatar z łososia, w tym także wędzonego, tuńczyka czy też ze śledzia.
Sprawdzony przepis na tradycyjny tatar wołowy!
Tatar klasyczny, czyli tatar wołowy, nie jest trudny w przygotowaniu. Wystarczy poznać kilka zasad, którymi trzeba się kierować, aby tatar z wołowiny był naprawdę pyszny. Przede wszystkim warto wiedzieć, jaką wołowinę wybrać na tatar. Z przepisu Kuchni Lidla na tatar na dwa sposoby dowiecie się, że mięso przeznaczone na tę przekąskę powinno być chude i nieprzerośnięte tkanką łączną. Do takich z pewnością należą mięso z ligawy, polędwicy czy udźca wołowego. Jeśli zamierzacie więc przyrządzić swój pierwszy tatar w życiu, to zaufajcie Kuchni Lidla, która podpowie wam, jak go zrobić najszybciej i najłatwiej. Przygotujcie na przykład tatar z wołowiny według przepisu na tatar na dwa sposoby lub tatar wołowy w omlecie sojowym i zaskoczcie rodzinę oraz znajomych swoimi umiejętnościami kulinarnymi, a jednocześnie kreatywnością!
Tatar ze śledzia – sprawdź nasz przepis!
Kuchnia Lidla ma także patent na tatar ze śledzia. Kluczem do sukcesu w przypadku tatara śledziowego jest dobór dodatków, które tworzą całość kompozycji. W przepisie na tatar ze śledzia z musztardą francuską znajdziecie całą listę składników, które doskonale ze sobą współgrają i w efekcie gwarantują naprawdę wspaniałe doznania smakowe. Przekonajcie się sami!
Podpowiadamy, jak przyrządzić tatar z łososia!
Jedną z ciekawszych opcji tatara rybnego jest też tatar z łososia. Możecie go przyrządzić zarówno z łososia surowego, jak i wędzonego. Dzięki Kuchni Lidla uda wam się przygotować tę przekąskę na oba sposoby. Spójrzcie, jak zrobić tatar z łososia według przepisu uwzględniającego na liście składników:
- łososia wędzonego: tatar z łososia
- łososia świeżego: