Na imprezę - Ryba z grilla - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Burger rybny i ogórkowy relish
Ryba z grilla w formie burgera? To brzmi naprawdę dobrze, a jeszcze lepiej smakuje! Sprawdź i daj się przekonać!
Podpowiadamy, jakie ryby wybrać na grilla
Ryby, choćby taki łosoś, to naprawdę smakowity kąsek na grilla, oczywiście pod warunkiem, że zostanie odpowiednio przygotowany. Przede wszystkim trzeba jednak pamiętać, aby na ruszcie lądowały jedynie świeże ryby, nigdy mrożone. Kolejną kwestią, zresztą bardzo indywidualną, jest usunięcie ości. Najwygodniej zdecydować się na zakup gotowego już fileta z ryby, który oprócz zdjęcia z grilla, nie wymaga już żadnych innych czynności. Filetowanie sandacza czy też szczupaka z grilla może okazać się bowiem nie lada wyzwaniem. Ostatnia rzecz to wybór ryby o wielkości odpowiedniej do rusztu. Większe ryby, takie jak łosoś, dorsz czy halibut z grilla, przed upieczeniem najlepiej pokroić na mniejsze części. Steki z niektórych ryb, np. z tuńczyka, smakują z grilla wyśmienicie! I choć dorada, która osiąga nawet do 70 cm długości, aż sama prosi się o pokrojenie, to efektowniej niż w kawałkach prezentuje się z grilla w całości. Mniejsze rybki, np. pstrąga czy makrelę, można zjadać z grilla bez dzielenia na części.
Ryby z grilla elektrycznego – grilluj niezależnie od pory roku
Ryba z grilla elektrycznego stanowi idealne rozwiązanie, gdy pogoda za oknem bywa kapryśna. Takim sposobem przyrządzicie każdą rybę. Czy to zatem łosoś, pstrąg czy może dorsz – z grilla elektrycznego smakować będą równie dobrze, co z grilla tradycyjnego. A jeśli chcecie się o tym przekonać osobiście, to spróbujcie sami przygotować rybę z grilla elektrycznego, najlepiej oczywiście wg przepisu Kuchni Lidla.
Sprawdzone przepisy na ryby z grilla – 9 naszych propozycji
Wszystkim, którzy nabrali ochoty na rybę z grilla, radzimy sięgnąć po przepis Kuchni Lidla. Wśród wielu przepisów znajdziecie m.in. sposób na przygotowanie pstrąga z grilla, którego kawałki są zawijane w folię aluminiową. Zobaczcie, jak najprościej to zrobić:
- pstrąg grillowany w papilotach
- sosnowy pstrąg z grilla
- pstrąg w papilotach z czosnkowymi ziemniakami
Analogicznie możecie postępować w zasadzie z każdą inną rybą z grilla, którą chcielibyście przyrządzić w folii aluminiowej.
Godną uwagi propozycją ryby na grilla jest także przepis na rybę z warzywami. To połączenie sprawdzi się zawsze! Sprawdźcie pomysły Kuchni Lidla: