Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- moździerz
- folię aluminiową
- pergamin
Krok 1: Przygotowujemy rybę
Na 2 kawałkach pergaminu układamy po 3 plastry boczku. 1 ząbek czosnku kroimy w plastry i posypujemy nim boczek. Kolendrę wrzucamy do moździerza i ucieramy. Odrobiną posypujemy boczek. Pstrąga nacinamy z obu stron. Solą i pieprzem doprawiamy wnętrze oraz skórę ryby. Następnie układamy ją na pergaminie i przykrywamy drugim kawałkiem pergaminu z boczkiem. Całość zawijamy w folię aluminiową. Rybę wkładamy na suchą patelnię, ruszt lub do piekarnika.
Krok 2: Doprawiamy kapustę kiszoną
Kapustę kiszoną siekamy. Doprawiamy jednym ząbkiem czosnku, pokrojonym w plastry, a także odrobiną soli, pieprzem i miodem. Dodajemy skórkę otartą z cytryny i utartą w moździerzu kolendrę. Polewamy oliwą z oliwek i mieszamy. Z folii aluminiowej robimy kieszonkę – folię składamy na pół, a następnie ponownie na pół. Zawijamy rogi, pozostawiając jeden otwór, do którego wkładamy kapustę. Zawijamy folię. Kapustę rozkładamy równomiernie w kieszonce.
Krok 3: Grillujemy składniki dania
Ziemniaki kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Na folię aluminiową wykładamy 2 plastry boczku i umieszczamy na nich ziemniaki. Na ziemniakach układamy plasterki masła i czosnku. Przykrywamy kolejnymi 2 plastrami boczku, na których układamy plastry ziemniaków. Dodajemy masło i całość szczelnie zawijamy. Kieszonkę z kapustą i ziemniaki umieszczamy na patelni, ruszcie lub w piekarniku. Grillujemy około 10–15 minut, obracając zarówno rybę, jak i warzywne dodatki. Rybę podajemy z kapustą i ziemniakami. Całość skrapiamy oliwą.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
Smakowity pstrąg przesiąknięty nutą cytrynową oraz aromatem świeżej szałwii, owinięty w delikatne plastry szynki.
Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.
Aromatyczny pstrąg pieczony w ziołach
Czas na pstrąga! Delikatna ryba, aromatyczny sos i bukiet warzyw to idealna obiadowa kompozycja dla każdego.
Pstrąg tęczowy w bekonie
Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Aromatyczny pstrąg pieczony w ziołach
- Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym
- Kulebiak z karpiem i kapustą
- Chrupiące bułki faszerowane kiszoną kapustą
- Grillowana makrela w ostrej marynacie
- Kolorowa sałatka owocowa z dressingiem z arbuza
- Gołąbki z kiszonej kapusty
- Filety z pstrąga z gratin z ziemniaków i kopru włoskiego
- Kiszonka orientalna
- Ogórki kiszone — przepis tradycyjny
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
- Kapusta z pigwą i wędzonym łososiem
- Krokiety z kapustą i grzybami – przepis
- Wigilijne pierogi
- Śląska ciapkapusta (panczkraut)
- Humus bowl i koktajl owocowo-warzywny
- Ciasto "pszczółka" z orzechami włoskimi
- Ciasteczka cytrynowe
- Walentynkowy budyń czekoladowy
- Grillowane żeberka z plackami ziemniaczanymi
- Ciabatta z wegańskimi klopsikami
- Ptysiowa piramida croquembouche
- Ciasto z brzoskwiniami
- Orzechowa caponata z pieczonym dorszem
- Kuleczki z gorgonzoli i rozmarynu
- Szaszłyki wieprzowe
- Cooler z sorbetem i melonem
- Budyń waniliowy z jabłkami
- Dorada pieczona na grillu z grillowanym ananasem i sosem ze świeżych pomidorów
- Kung pao z tofu i boczniakami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2717 dni temu
Witam ☺ super pomysł! Już myślę kiedy zastępować to danie 😉 mam tylko dwa pytania: jeśli pieczemy rybe w piekarniku to w ilu stopniach i jak długo? Dzięki, pozdrawiam. Renia ☺
odpowiedz
2717 dni temu
Pieczemy w 180 stopniach przez około 30-40 minut :)