
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- Folię aluminiową.
Przygotowanie
Pstrągi myjemy i dokładnie osuszamy. Do środka każdej ryby wkładamy po 3 plasterki cytryny, a następnie pstrągi solimy i posypujemy pieprzem.
Wycinamy 3 spore arkusze z folii aluminiowej, na których układamy po dwie gałązki sosnowe, a na nich ryby.
Pstrągi skrapiamy oliwą i dokładnie zawijamy w folię. Ryby kładziemy na rozgrzanym grillu i pieczemy 30 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Łazanki
- Przekąski sylwestrowe
- Mini burgery
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierniki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Boczek pieczony
- Klasyczna sałatka grecka
- Zupa grzybowa z makaronem
- Świąteczne pierniczki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto na pierogi
- Uszka z grzybami
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Śledź w oleju
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (7)
3095 dni temu
Tak trudno napisac w jakiej temperaturze!!!!!!
Odpowiedz
3089 dni temu
Rybę grillujemy - albo na grillu, albo na patelni grillowej. Jeśli chcesz danie przygotować w piekarniku - nastaw piekarnik na 180 stopni.
4189 dni temu
Jak będzie sztuczna to na pewno się potrujecie
Odpowiedz
4322 dni temu
Mam choinkę w domu (świerk czy coś) jak zerwę gałązkę to będzie dobrze czy się potruje? :)
Odpowiedz
4443 dni temu
Tak, jak najbardziej tak przygotowaną rybę można również piec w piekarniku.
Odpowiedz
4444 dni temu
Można piec w piekarniku, z tego co pamiętam to 160st i 20min, powinna być dobra.
Odpowiedz
4446 dni temu
A czy można piec w piekarniku w ten sposób przygotowaną rybę?
Odpowiedz