
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- Folię aluminiową.
Przygotowanie
Pstrągi myjemy i dokładnie osuszamy. Do środka każdej ryby wkładamy po 3 plasterki cytryny, a następnie pstrągi solimy i posypujemy pieprzem.
Wycinamy 3 spore arkusze z folii aluminiowej, na których układamy po dwie gałązki sosnowe, a na nich ryby.
Pstrągi skrapiamy oliwą i dokładnie zawijamy w folię. Ryby kładziemy na rozgrzanym grillu i pieczemy 30 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!

Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.

Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.

Zobacz przepisy
na święta
- Babka cytrynowa wielkanocna
- Wielkanocna babka ponczowa
- Jajka w mięsie mielonym z sosem tatarskim
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Rolada makowa
- Domowy zakwas na żurek
- Sałatka z selera i jajek z ziołami
- Gofry szpinakowe z jajkiem sadzonym i wędzonym łososiem
- Babka adwokatowa
- Sernik z białą czekoladą i mango
- Pascha wielkanocna
- Mazurek pomarańczowy
- Wegański pasztet z pieczarek
- Babka serowa z pomarańczami
- Sernik czekoladowy
- Wieniec wielkanocny
- Żurek orientalny z białą kiełbasą
- Zielona pasta jajeczna
- Sernik krakowski
- Świąteczny pasztet z pistacjami i żurawiną
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
2842 dni temu
Tak trudno napisac w jakiej temperaturze!!!!!!
odpowiedz
2836 dni temu
Rybę grillujemy - albo na grillu, albo na patelni grillowej. Jeśli chcesz danie przygotować w piekarniku - nastaw piekarnik na 180 stopni.
3936 dni temu
Jak będzie sztuczna to na pewno się potrujecie
odpowiedz
4069 dni temu
Mam choinkę w domu (świerk czy coś) jak zerwę gałązkę to będzie dobrze czy się potruje? :)
odpowiedz
4190 dni temu
Tak, jak najbardziej tak przygotowaną rybę można również piec w piekarniku.
odpowiedz
4191 dni temu
Można piec w piekarniku, z tego co pamiętam to 160st i 20min, powinna być dobra.
odpowiedz
4193 dni temu
A czy można piec w piekarniku w ten sposób przygotowaną rybę?
odpowiedz