Sosnowy pstrąg z grilla
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • Folię aluminiową.

Przygotowanie

Pstrągi myjemy i dokładnie osuszamy. Do środka każdej ryby wkładamy po 3 plasterki cytryny, a następnie pstrągi solimy i posypujemy pieprzem.

Wycinamy 3 spore arkusze z folii aluminiowej, na których układamy po dwie gałązki sosnowe, a na nich ryby.

Pstrągi skrapiamy oliwą i dokładnie zawijamy w folię. Ryby kładziemy na rozgrzanym grillu i pieczemy 30 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (7)

Avatar
  • bogardus bogardus
    2786 dni temu
    Tak trudno napisac w jakiej temperaturze!!!!!!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2780 dni temu
    Rybę grillujemy - albo na grillu, albo na patelni grillowej. Jeśli chcesz danie przygotować w piekarniku - nastaw piekarnik na 180 stopni.
  • ziolko ziolko
    3880 dni temu
    Jak będzie sztuczna to na pewno się potrujecie

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4013 dni temu
    Mam choinkę w domu (świerk czy coś) jak zerwę gałązkę to będzie dobrze czy się potruje? :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4134 dni temu
    Tak, jak najbardziej tak przygotowaną rybę można również piec w piekarniku.

    odpowiedz

  • Przemo73 Przemo73
    4135 dni temu
    Można piec w piekarniku, z tego co pamiętam to 160st i 20min, powinna być dobra.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4137 dni temu
    A czy można piec w piekarniku w ten sposób przygotowaną rybę?

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!