![Sosnowy pstrąg z grilla Sosnowy pstrąg z grilla](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/1fca2d3e2905-ce8bde0752-sosnowy_pstrag_GRILL_12522_S_-892_RGB_960x540.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- Folię aluminiową.
Przygotowanie
Pstrągi myjemy i dokładnie osuszamy. Do środka każdej ryby wkładamy po 3 plasterki cytryny, a następnie pstrągi solimy i posypujemy pieprzem.
Wycinamy 3 spore arkusze z folii aluminiowej, na których układamy po dwie gałązki sosnowe, a na nich ryby.
Pstrągi skrapiamy oliwą i dokładnie zawijamy w folię. Ryby kładziemy na rozgrzanym grillu i pieczemy 30 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
![Marynowane szaszłyki warzywne z grilla](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/85a92797d632-9fc5a5dda4-Marynowane_szaszlyki_warzywne_12522_S_108163_RGB_960x540.webp)
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!
![Młode ziemniaki z grilla w boczku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6033b0dc890c-e8b5ad430e-Mlode_ziemniaki_z_grilla_w_boczku_12522_S_108251_RGB_960x540.webp)
Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.
![Pstrąg paprykowo-serowy z grilla](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/65b079382840-6c1071e2fc-pstrag_paprykowo-serowy_GRILL_12522_S_109234_RGB_960x540.webp)
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.
![Ziemniaki z grilla](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/59ec6635a298-fb9442429c-ziemniaki_z_grilla_GRILL_12522_S_108909_960x540.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Karp pieczony z grzybami
- Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
- Filet z pstrąga w sosie holenderskim (miętowym) ze szparagami w szynce
- Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym
- Kurczak z farszem z żytniego chleba i rozmarynem
- Kurczak w ziołach z pieczonymi słodkimi warzywami
- Burger z fasoli z kremem z mango
- Przecier ze świeżych owoców
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Oliwa bazyliowa
- Faszerowany kurczak pieczony w całości
- Granita cytrynowa
- Makaron z kiełbasą i fasolą (one-pot)
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Krem sułtański ze świeżymi owocami
- Ciasto poduszkowiec
- Szynka drobiowa z szynkowaru
- BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
- Truflowe tagliolini z boczniakami
- Warzywne curry z kiszoną cytryną
- Jabłka nadziewane kaszą jaglaną
- Kompot agrestowy
- Grillowe wypieki na słodko i wytrawnie
- Kokosowa konfitura z mango
- Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe
- Tort z babeczek
- Kanapki z pulled porkiem
- Relisz śliwkowy z przyprawami
- Shake jagodowo-bananowy z nasionami chia
- Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
Komentarze (7)
2646 dni temu
Tak trudno napisac w jakiej temperaturze!!!!!!
odpowiedz
2640 dni temu
Rybę grillujemy - albo na grillu, albo na patelni grillowej. Jeśli chcesz danie przygotować w piekarniku - nastaw piekarnik na 180 stopni.
3740 dni temu
Jak będzie sztuczna to na pewno się potrujecie
odpowiedz
3873 dni temu
Mam choinkę w domu (świerk czy coś) jak zerwę gałązkę to będzie dobrze czy się potruje? :)
odpowiedz
3994 dni temu
Tak, jak najbardziej tak przygotowaną rybę można również piec w piekarniku.
odpowiedz
3995 dni temu
Można piec w piekarniku, z tego co pamiętam to 160st i 20min, powinna być dobra.
odpowiedz
3997 dni temu
A czy można piec w piekarniku w ten sposób przygotowaną rybę?
odpowiedz