Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- Folię aluminiową.
Przygotowanie
Pstrągi myjemy i dokładnie osuszamy. Do środka każdej ryby wkładamy po 3 plasterki cytryny, a następnie pstrągi solimy i posypujemy pieprzem.
Wycinamy 3 spore arkusze z folii aluminiowej, na których układamy po dwie gałązki sosnowe, a na nich ryby.
Pstrągi skrapiamy oliwą i dokładnie zawijamy w folię. Ryby kładziemy na rozgrzanym grillu i pieczemy 30 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Młode ziemniaki z grilla w boczku
Ziemniaki z rusztu to smakowity dodatek, który przygotujesz w kilka chwil. Owiń warzywa boczkiem, ugrilluj i… gotowe!
Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sernik krakowski
- Przekąski sylwestrowe
- Sernik piernikowy
- Ciasto marchewkowe
- Kutia
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba po japońsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierniki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Miodownik z kremem z kaszy manny
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
2786 dni temu
Tak trudno napisac w jakiej temperaturze!!!!!!
odpowiedz
2780 dni temu
Rybę grillujemy - albo na grillu, albo na patelni grillowej. Jeśli chcesz danie przygotować w piekarniku - nastaw piekarnik na 180 stopni.
3880 dni temu
Jak będzie sztuczna to na pewno się potrujecie
odpowiedz
4013 dni temu
Mam choinkę w domu (świerk czy coś) jak zerwę gałązkę to będzie dobrze czy się potruje? :)
odpowiedz
4134 dni temu
Tak, jak najbardziej tak przygotowaną rybę można również piec w piekarniku.
odpowiedz
4135 dni temu
Można piec w piekarniku, z tego co pamiętam to 160st i 20min, powinna być dobra.
odpowiedz
4137 dni temu
A czy można piec w piekarniku w ten sposób przygotowaną rybę?
odpowiedz