Wegańskie
Sprawdzone przepisy na dania wegańskie
Dania wegańskie mogą być łatwe i szybkie w przygotowaniu. Dostępność produktów na półkach sklepowych oraz odpowiednie wegańskie przepisy sprawiają, że przyrządzanie potraw z zachowaniem zasad diety wegańskiej to czysta przyjemność. Smaczne pomysły na wegańskie dania znajdziecie w Kuchni Lidla. Oto wybrane przepisy na wegańskie obiady:
- wegańskie burgery z kotletem z buraków oraz burgery z tofu
- wegańskie pancakes szpinakowe z owocami i syropem
- wegańskie sushi, czyli wegetariańskie maki sushi
- wegańskie gołąbki z soczewicą i grzybami
- curry wegańskie z papają i orzechami nerkowca
- wegańskie tortille w postaci wrapów z sałaty z tofu
Wegańskie desery – sprawdź nasze propozycje
Wegańskie pyszności mogą się co prawda nieco różnić składem od typowych przysmaków, do których jesteśmy przyzwyczajeni, jednak na liście przykładowych wegańskich deserów z łatwością odnajdziecie popularne nazwy ciast i specjałów cukierniczych, jak np. wegańskie ciasto marchewkowe, wegańskie brownie z fasoli czy też wegański makowiec w polewie czekoladowej. Kuchnia Lidla poleca weganom na deser:
- wegańskie ciastka:
- wegańskie torty:
- wegańskie lody:
W przepisach dedykowanych weganom spotkacie się od czasu do czasu z wegańskimi czekoladami, do których zalicza się m.in. czysta gorzka czekolada. Często stosuje się również jej alternatywę, albo tworzy się na jej bazie różnego rodzaju kremy czekoladowe, np. powstałe z syropu klonowego, mleczka i oleju kokosowego. Wśród pomysłów Kuchni Lidla na wegańskie ciasto czekoladowe znajdziecie na przykład przepis na wegański sernik na korzennym spodzie, w którym polewę czekoladową przygotowano właśnie z wymienionych wcześniej składników. Z kolei w wegańskich eklerkach z kremem cytrynowym zamiast czekolady deserowej użyto kakao. Jak widać, sposobów na uzyskanie czekolady w wegańskim wydaniu jest naprawdę sporo.
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Domowa ice tea z nektarynek
Poznaj przepis na orzeźwiającą, domową, mrożoną herbatę o smaku nektarynek. Gwarantujemy, że pokochasz ten napój!

Owsiane babeczki śniadaniowe
Szukasz pomysłu na pyszne śniadanie? Spróbuj babeczek śniadaniowych w trzech smakach według przepisu Kingi Paruzel!

Jaglanka z truskawkami i chałwą
Smaczne śniadanie to gwarancja udanego dnia! Przygotuj jaglankę z truskawkami i chałwą według niezawodnego przepisu Kingi Paruzel!

Domowe sezamki
Domowe sezamki – łatwa do wykonania słodka przekąska dla całej rodziny. Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!

Wegańskie szaszłyki z tofu i warzywami
Szaszłyki z grilla w wegetariańskiej odsłonie Kingi Paruzel! Bakłażany, tofu i brokuł, a wszystko to w pysznym domowym sosie teriyaki. Wypróbuj!

Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
Idealna propozycja śniadania wielkanocnego dla wegan – awokado faszerowane pastą à la jajeczną! Wypróbujcie przepis Kingi Paruzel!

Zakwas na żurek
Niech ta Wielkanoc będzie pełna tradycyjnych smaków! Przygotuj zakwas według przepisu Karola i wykorzystaj go jako bazę pysznego żurku!

Wegańskie krokiety ze szpinakiem
Zachwycają chrupiącą panierką, a w środku kryją pyszny, kremowy farsz ze szpinaku i nerkowców! Wegańskie krokiety Kingi to idealny, roślinny obiad dla całej rodziny!

Żółta pasta curry
Żółta pasta curry według przepisu Kingi to świetny dodatek do sosów, mięs i zup! Wypróbuj przepis i rusz w podróż po tajskich smakach!

Wegańskie ciasto Leśny Mech
Dzięki przepisowi Kingi na wegańskie ciasto z kokosowym kremem stworzysz w swojej kuchni leśne historie! Upiecz biszkopt zielony jak mech i zaskocz nim gości!

Sycylijska caponata
Przekąska warzywna na ciepło lub zimno – idealna na kanapki lub grzanki! Wypróbuj przepis Kingi na sycylijską caponatę!

Faszerowane bataty
Wegański przepis na kolorowe i pyszne danie – bataty faszerowane warzywami z kremowym sosem orzechowym i chrupiącym tofu! Wypróbuj!

Chleb żytni na zakwasie
Chcesz, by zapach domowego pieczywa wypełnił Twoją kuchnię? Sięgnij po przepis Karola i upiecz żytni chleb na zakwasie Pawła!
