Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- szpatułkę
Przygotowanie:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CUKIER
Do czystego i suchego pojemnika miksującego wsypujemy 250 g cukru.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY WANILIĘ
Z lasek wanilii odcinamy twarde końcówki. Całe laski wanilii kroimy na cząstki (ok. 1 cm) i wkładamy je do pojemnika miksującego.
KROK 3: BLENDUJEMY
Miksujemy całość, używając programu „własne ustawienia” / czas: 20 sekund / obroty: 10. Za pomocą łopatki ściągamy z boków naczynia miksującego cukier na dno. Ponownie przez 10 sekund miksujemy całość według tych samych ustawień. Gotowy cukier przekładamy do słoika i szczelnie zamykamy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Burek ze szpinakiem
- Kutia
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Śledź w oleju
- Uszka z grzybami
- Klasyczna sałatka grecka
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Przekąski sylwestrowe
- Świąteczne pierniczki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ryba po japońsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makowiec japoński
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)