
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- szpatułkę
Przygotowanie:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CUKIER
Do czystego i suchego pojemnika miksującego wsypujemy 250 g cukru.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY WANILIĘ
Z lasek wanilii odcinamy twarde końcówki. Całe laski wanilii kroimy na cząstki (ok. 1 cm) i wkładamy je do pojemnika miksującego.
KROK 3: BLENDUJEMY
Miksujemy całość, używając programu „własne ustawienia” / czas: 20 sekund / obroty: 10. Za pomocą łopatki ściągamy z boków naczynia miksującego cukier na dno. Ponownie przez 10 sekund miksujemy całość według tych samych ustawień. Gotowy cukier przekładamy do słoika i szczelnie zamykamy.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Bruschetta z pomidorami
- Zupa gyros
- Jak przygotować sos holenderski?
- Sos słodko-kwaśny
- Mini burgery
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Spaghetti carbonara
- Corn dog
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Butter chicken
- Ziemniaki z grilla
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)