Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- szpatułkę
Przygotowanie:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CUKIER
Do czystego i suchego pojemnika miksującego wsypujemy 250 g cukru.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY WANILIĘ
Z lasek wanilii odcinamy twarde końcówki. Całe laski wanilii kroimy na cząstki (ok. 1 cm) i wkładamy je do pojemnika miksującego.
KROK 3: BLENDUJEMY
Miksujemy całość, używając programu „własne ustawienia” / czas: 20 sekund / obroty: 10. Za pomocą łopatki ściągamy z boków naczynia miksującego cukier na dno. Ponownie przez 10 sekund miksujemy całość według tych samych ustawień. Gotowy cukier przekładamy do słoika i szczelnie zamykamy.
Zobacz podobne
przepisy
Mus jabłkowy z cząstkami jabłek do szarlotki
Przygotuj pyszny mus jabłkowy, który pasuje do wielu ciast. Aromatyczny, zdrowy i zawsze pod ręką!
Śliwki w aromatycznym syropie
Zamknij smak lata w słoiczku! Pyszne śliwki w aromatycznym syropie - doskonałe do deserów i ciast!
Dżem, konfitura i galaretka owocowa
Trzy smaki – wiele zastosowań! Przygotujcie przetwory owocowe według przepisu Pawła, by przekonać się, jak smakują na kanapce, gofrach lub naleśnikach – także zimą!
Cytryny w miodzie
Aromatyczne, sfermentowane w miodzie cytryny, które będą świetnym dodatkiem do zimowej herbaty, lemoniady czy deserów.
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)