Dyniowe latte

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
  • mikser lub blender
  • spieniacz do mleka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PIECZEMY I MIKSUJEMY DYNIĘ

Dynię pieczemy przez ok. 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Następnie miksujemy ją na purée.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KORZENNE PURÉE Z DYNI

Podpieczoną i zmiksowaną dynię łączymy w rondelku z mleczkiem kokosowym, gałką muszkatołową, cynamonem oraz cukrem. Podgrzewamy i dokładnie mieszamy składniki.

KROK 3: PODAJEMY DYNIOWE LATTE

Napój sojowy podgrzewamy. Na dno obu szklanek wylewamy ciepłe korzenne purée i dodajemy espresso. Napój sojowy spieniamy i również przelewamy do szklanki. Gotowe latte posypujemy z wierzchu cynamonem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Marcin Moczydłowski

Manhattan Latte

Dla wszystkich fanów kawy – przepis prosto od baristy! Wypróbuj niesamowitą manhattan latte!

Manhattan Latte
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:25 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Bananowa kawa mrożona z mango

Kawa nie zawsze musi smakować tak samo. Spróbuj mrożonej w połączeniu z bananami i mango!

Bananowa kawa mrożona z mango

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Kawa o smaku pomarańczy z pianką imbirową

Wyjątkową kawę możesz przygotować także w swoim domu. Imbir sprawia, że kawa nie tylko pobudza, ale też rozgrzewa!

Kawa o smaku pomarańczy z pianką imbirową

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!