Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
- termorobota MC Smart
- butelkę lub słoik o pojemności min. 400 ml
Przygotuj wcześniej:
Dynię obierz, pokrój na mniejsze kawałki i piecz przez ok. 30 minut (lub aż będzie miękka) w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PURÉE Z DYNI
Upieczoną dynię miksujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 8. Następnie purée zgarniamy na dno pojemnika miksującego.
KROK 2: GOTUJEMY SYROP DYNIOWY
Do purée z dyni dodajemy wszystkie pozostałe składniki i całość gotujemy, bez miarki w pokrywie, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / czas 15 minut / obroty 1. Gotowy syrop lekko studzimy i przelewamy do butelki lub słoika.
Zobacz podobne
przepisy
Syrop piernikowy
Aromatyczny syrop piernikowy, który będzie świetnym dodatkiem do świątecznych kaw i deserów. Koniecznie sprawdź, jak szybko i prosto można go zrobić!
Cytryny w miodzie
Aromatyczne, sfermentowane w miodzie cytryny, które będą świetnym dodatkiem do zimowej herbaty, lemoniady czy deserów.
Syrop z szypułek truskawek
Nie lubisz wyrzucać resztek, ale nie wiesz, co zrobić z szypułkami truskawek? Oto rozwiązanie! Wypróbuj przepis Kingi na pyszny syrop z szypułek usuniętych z 1 kilograma truskawek.
Syrop pomarańczowo-cynamonowy
Połączenie soku z pomarańczy z cynamonem to prawdziwie zachwycający smak. Aby go poznać, przygotuj ten przepyszny syrop z czterech składników, który będzie idealnym dodatkiem do kawy i herbaty.
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)