Syrop dyniowy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
  • termorobota MC Smart
  • butelkę lub słoik o pojemności min. 400 ml

Przygotuj wcześniej:

Dynię obierz, pokrój na mniejsze kawałki i piecz przez ok. 30 minut (lub aż będzie miękka) w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PURÉE Z DYNI

Upieczoną dynię miksujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 8. Następnie purée zgarniamy na dno pojemnika miksującego.

KROK 2: GOTUJEMY SYROP DYNIOWY

Do purée z dyni dodajemy wszystkie pozostałe składniki i całość gotujemy, bez miarki w pokrywie, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / czas 15 minut / obroty 1. Gotowy syrop lekko studzimy i przelewamy do butelki lub słoika.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!