
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temp. 180°C
- termorobota MC Smart
- butelkę lub słoik o pojemności min. 400 ml
Przygotuj wcześniej:
Dynię obierz, pokrój na mniejsze kawałki i piecz przez ok. 30 minut (lub aż będzie miękka) w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PURÉE Z DYNI
Upieczoną dynię miksujemy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 8. Następnie purée zgarniamy na dno pojemnika miksującego.
KROK 2: GOTUJEMY SYROP DYNIOWY
Do purée z dyni dodajemy wszystkie pozostałe składniki i całość gotujemy, bez miarki w pokrywie, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / czas 15 minut / obroty 1. Gotowy syrop lekko studzimy i przelewamy do butelki lub słoika.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Makowiec japoński
- Pistacjowy sernik baskijski
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto na pierogi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka gyros
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Łazanki
- Makówki śląskie
- Spaghetti carbonara
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba z piekarnika
- Śledź w oleju
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Przekąski sylwestrowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)