Syrop pomarańczowo-cynamonowy

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart
  • butelkę lub słoik o pojemności min. 150 ml

Sposób przygotowania:

KROK 1: GOTUJEMY SYROP

Do pojemnika miksującego dodajemy cukier, cynamon, sok i wodę. Całość zagotowujemy, bez miarki w pokrywie, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 110°C / czas 7 minut / obroty 1.

KROK 2: REDUKUJEMY SYROP

Zagotowany syrop redukujemy, nadal bez miarki w pokrywie, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / temperatura 100°C / czas 15 minut / obroty 1. Gotowy syrop delikatnie studzimy i przelewamy do butelki lub słoika.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!