
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- rękawiczki
- tarkę o drobnych oczkach
- sitko
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: ŁĄCZYMY I ZAGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Napój migdałowy łączymy w rondelku z syropem klonowym. Dodajemy mielony imbir, pieprz, cynamon i kurkumę startą na tarce o drobnych oczkach. Całość podgrzewamy na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, aż wszystkie składniki się połączą.
Krok 2: PODAJEMY ZŁOTE MLEKO
Złote mleko przelewamy przez sitko do wysokiej szklanki lub kubka.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Śledzie po kaszubsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Mini burgery
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makowiec japoński
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Domek z piernika
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Makówki śląskie
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba z piekarnika
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pierniki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)