Złote mleko

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • rękawiczki
  • tarkę o drobnych oczkach
  • sitko

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Krok 1: ŁĄCZYMY I ZAGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Napój migdałowy łączymy w rondelku z syropem klonowym. Dodajemy mielony imbir, pieprz, cynamon i kurkumę startą na tarce o drobnych oczkach. Całość podgrzewamy na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, aż wszystkie składniki się połączą.

Krok 2: PODAJEMY ZŁOTE MLEKO

Złote mleko przelewamy przez sitko do wysokiej szklanki lub kubka.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Kawa po portugalsku

Mielony cynamon, kolendra, duża ilość spienionego mleka i oczywiście mocne espresso – z tych składników przygotujesz kawę w stylu portugalskim!

Kawa po portugalsku

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:15 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Nalewka z miodu spadziowego

Miód możesz wykorzystać na wiele sposobów! Przygotuj z niego nalewkę z waniliowo-imbirowym aromatem.

Nalewka z miodu spadziowego

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 30 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Kawa o smaku pomarańczy z pianką imbirową

Wyjątkową kawę możesz przygotować także w swoim domu. Imbir sprawia, że kawa nie tylko pobudza, ale też rozgrzewa!

Kawa o smaku pomarańczy z pianką imbirową

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!