Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- rękawiczki
- tarkę o drobnych oczkach
- sitko
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: ŁĄCZYMY I ZAGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Napój migdałowy łączymy w rondelku z syropem klonowym. Dodajemy mielony imbir, pieprz, cynamon i kurkumę startą na tarce o drobnych oczkach. Całość podgrzewamy na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, aż wszystkie składniki się połączą.
Krok 2: PODAJEMY ZŁOTE MLEKO
Złote mleko przelewamy przez sitko do wysokiej szklanki lub kubka.
Zobacz podobne
przepisy
Dyniowe latte i milkshake
Korzenne przyprawy w połączeniu z dynią to baza dwóch pysznych napojów Kingi! Wypróbuj latte i milkshake’a, by rozgrzać się w jesienne popołudnia!
Kawa po portugalsku
Mielony cynamon, kolendra, duża ilość spienionego mleka i oczywiście mocne espresso – z tych składników przygotujesz kawę w stylu portugalskim!
Nalewka z miodu spadziowego
Miód możesz wykorzystać na wiele sposobów! Przygotuj z niego nalewkę z waniliowo-imbirowym aromatem.
Kawa o smaku pomarańczy z pianką imbirową
Wyjątkową kawę możesz przygotować także w swoim domu. Imbir sprawia, że kawa nie tylko pobudza, ale też rozgrzewa!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka gyros
- Ryba po japońsku
- Przekąski sylwestrowe
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto na pierogi
- Piernik staropolski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kapusta z grochem
- Śledzie po kaszubsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Golonka pieczona po bawarsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)