Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- airfryer
- papier do pieczenia
Przygotowanie:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ
Do miski dodajemy olej sezamowy, pastę miso, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
KROK 2: MARYNUJEMY EDAMAME
Dodajemy edamame i dokładnie obtaczamy w marynacie.
KROK 3: PIECZEMY EDAMAME
Edamame wykładamy na papier do pieczenia i umieszczamy w airfryerze. Pieczemy w temperaturze 200°C przez 10 minut, aż stanie się złociste i chrupiące.
KROK 4: PODAJEMY
Gotowe edamame przekładamy do miski i od razu podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Spaghetti carbonara
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto marchewkowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Krokiety z mięsem
- Ryba po japońsku
- Ciasto na pierogi
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Przekąski sylwestrowe
- Uszka z grzybami
- Kutia
- Domek z piernika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pierniki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)