
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- airfryer
- papier do pieczenia
Przygotowanie:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ
Do miski dodajemy olej sezamowy, pastę miso, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
KROK 2: MARYNUJEMY EDAMAME
Dodajemy edamame i dokładnie obtaczamy w marynacie.
KROK 3: PIECZEMY EDAMAME
Edamame wykładamy na papier do pieczenia i umieszczamy w airfryerze. Pieczemy w temperaturze 200°C przez 10 minut, aż stanie się złociste i chrupiące.
KROK 4: PODAJEMY
Gotowe edamame przekładamy do miski i od razu podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Azjatycka zupa z makaronem i grzybami shiitake
Pożywna zupa z makaronem i grzybami shiitake to kompozycja typowych azjatyckch smaków.

Azjatycki makaron i jego rodzaje
Azjatyckie nudle różnią się od ich europejskiego odpowiednika. Zobacz, jakie makarony jada się na Dalekim Wschodzie.

Azjatyckie pączki z mango i kokosem
Wypróbuj przepis na niezwykłe w smaku pączki z mango i kokosem, inspirowane orientalną Azją!

Azjatycki makaron z polędwiczką wieprzową
Smażony makaron to klasyka kuchni azjatyckiej! Doskonale smakuje z chrupiącymi warzywami i soczystą polędwiczką wieprzową.

Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)