Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- wok
Krok 1: Gotujemy makaron
Makaron – zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu – moczymy w gotującej się, lekko osolonej wodzie. Następnie odlewamy wodę z makaronu i przelewamy go zimną wodą. Imbir oraz czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dymki oczyszczamy i kroimy w krążki. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy na kawałki w kształcie rombów.
Krok 2: Smażymy polędwiczkę
Polędwiczkę myjemy, w razie potrzeby usuwamy ścięgna, a następnie kroimy na cienkie plastry. 2 łyżki oleju podgrzewamy w woku lub na patelni i smażymy na nim plastry polędwicy przez 1-2 minuty z każdej strony, doprawiając 2 łyżkami sosu sojowego i pieprzem.
Krok 3: Łączymy składniki dania
Pozostały olej rozgrzewamy na drugiej patelni i smażymy makaron, obracając, na średnim ogniu przez ok. 7 minut. Mięso wyjmujemy z woka, a następnie w woku podsmażamy warzywa przez 3 minuty, obracając. Dolewamy sherry oraz bulion, dodajemy ponownie mięso i gotujemy pod przykryciem przez 3-5 minut. Doprawiamy pozostałym sosem sojowym i pieprzem. Danie podajemy ze smażonym makaronem i listkami kolendry.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron w sosie sojowym
Makaron w sosie sojowym z dodatkiem chrupiących warzyw i kurczaka to azjatycka propozycja Karola!
Sałatka z makaronem ryżowym i orzechami
Azja na talerzu. Mnóstwo aromatycznych przypraw, z lekką dozą pikantności, do tego makaron ryżowy i chrupiące orzechy!
Sałatka azjatycka z makaronem i kaczką
Wypróbuj przepis podróżnika, Tomasza Korgola, na sałatkę azjatycką z makaronem i kaczką!
Chinka z klopsikami, czyli orientalna zupa z makaronem i warzywami
Orientalna zupa, pachnące imbirem - doskonała na rozgrzanie w najchłodniejsze dni!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przekąski sylwestrowe
- Uszka z grzybami
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ciasto na pierogi
- Pistacjowy sernik baskijski
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Domek z piernika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wigilijny makowiec
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
1368 dni temu
Co można dodać zamiast sherry?
odpowiedz
1366 dni temu
Sherry zastąpić można białym winem. W wersji bezalkoholowej polecamy sok winogronowy.
2147 dni temu
4 łyżeczki sherry ? co to jest?
odpowiedz
2147 dni temu
Sherry to rodzaj wzmocnionego wina :)
2065 dni temu
Takie Hiszpańskie Wino
1571 dni temu
Wiśniówka.