Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- wok
Krok 1: Gotujemy makaron
Makaron – zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu – moczymy w gotującej się, lekko osolonej wodzie. Następnie odlewamy wodę z makaronu i przelewamy go zimną wodą. Imbir oraz czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dymki oczyszczamy i kroimy w krążki. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy na kawałki w kształcie rombów.
Krok 2: Smażymy polędwiczkę
Polędwiczkę myjemy, w razie potrzeby usuwamy ścięgna, a następnie kroimy na cienkie plastry. 2 łyżki oleju podgrzewamy w woku lub na patelni i smażymy na nim plastry polędwicy przez 1-2 minuty z każdej strony, doprawiając 2 łyżkami sosu sojowego i pieprzem.
Krok 3: Łączymy składniki dania
Pozostały olej rozgrzewamy na drugiej patelni i smażymy makaron, obracając, na średnim ogniu przez ok. 7 minut. Mięso wyjmujemy z woka, a następnie w woku podsmażamy warzywa przez 3 minuty, obracając. Dolewamy sherry oraz bulion, dodajemy ponownie mięso i gotujemy pod przykryciem przez 3-5 minut. Doprawiamy pozostałym sosem sojowym i pieprzem. Danie podajemy ze smażonym makaronem i listkami kolendry.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron w sosie sojowym
Makaron w sosie sojowym z dodatkiem chrupiących warzyw i kurczaka to azjatycka propozycja Karola!
Sałatka z makaronem ryżowym i orzechami
Azja na talerzu. Mnóstwo aromatycznych przypraw, z lekką dozą pikantności, do tego makaron ryżowy i chrupiące orzechy!
Sałatka azjatycka z makaronem i kaczką
Wypróbuj przepis podróżnika, Tomasza Korgola, na sałatkę azjatycką z makaronem i kaczką!
Chinka z klopsikami, czyli orientalna zupa z makaronem i warzywami
Orientalna zupa, pachnące imbirem - doskonała na rozgrzanie w najchłodniejsze dni!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tajski łosoś curry w mleczku kokosowym
- Marynata azjatycka
- Tortille z polędwicą wieprzową i sałatką z awokado
- Zupa pho z wołowiną
- Gulasz cielęcy po azjatycku
- Paella z karkówką
- Chowder z łososiem i kukurydzą
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Smażony makaron stir fry
- Soba stir fry z wołowiną
- Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami smażony w woku
- Udon z kurczakiem w ostrym sosie
- Ryż smażony z warzywami
- Obiad jednoblaszkowy
- Sałatka z kurczakiem i chrupiącymi talarkami ziemniaczanymi
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
- Wieniec wielkanocny
- Nalewka z głogu
- Spaghetti z masłem ziołowym i boczkiem
- Gofry szpinakowe z wędzonym łososiem
- Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
- Korzenna zupa dyniowa ze świata magii i czarodziejów
- Ciastka pisanki
- Krewetki w czerwonym curry
- Hummus grzybowy
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Koktajl bananowy
- Sałatka z kiełkami fasoli
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
1348 dni temu
Co można dodać zamiast sherry?
odpowiedz
1347 dni temu
Sherry zastąpić można białym winem. W wersji bezalkoholowej polecamy sok winogronowy.
2127 dni temu
4 łyżeczki sherry ? co to jest?
odpowiedz
2127 dni temu
Sherry to rodzaj wzmocnionego wina :)
2045 dni temu
Takie Hiszpańskie Wino
1551 dni temu
Wiśniówka.